Velika očekivanja
288

Pogledajte trening i obraćanje Iron Pukija pred meč karijere u Beogradu

K. H.
Evropski prvak u boksu u WBO federaciji Edin Puhalo alias Iron Puki spreman je za najveći izazov karijere i borbu protiv Dilana Prašovića koja mu može osigurati meč za titulu svjetskog šampiona.

Iron Puki će 23. oktobra u Beogradu ući u ring sa crnogorskim bokserom Dilanom Prašovićem, a pobjednik meča će steći pravo obaveznog izazivača za WBO svjetskog prvaka. Njegov trener Narcis Kalajdžić prvi se obratio medijima.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Dugo smo čekali ovaj trenutak da bi krenuli u odlučujuću borbu prema svjetskoj tituli. Pripreme su protekle odlično, iako je bilo teško i zahtjevno, on je ispunio sve zadane ciljeve i ponašao se sjajno, osjećao dobro i nadamo se novoj pobjedi, kao i do sada", rekao je Narcis pa nastavio:

"Precizno smo odredili koje su nam taktičke stvari na kojima ćemo raditi, sada ih nećemo iznositi jer moramo sebe maksimalno pripremiti za naredni meč", dodaje on.

Nakon toga, obratio se i njegov sparing partner i prijatelj Emir Velić.

"Dugo smo se spremali za ovaj meč, radili smo naporno i trenirali, spremni smo i idemo u novu pobjedu. Protivnika smo analizirali do najsitnijih detalja, imamo spremljenu taktiku i jedva čekamo meč. Nadamo se novoj pobjedi i borbi za pojas svjetskoj šampiona", istakao je Velić i nastavio:

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Najveći fokus nam je bio na tehnici, imali smo dosta sparing partnera, radilo se puno na fizičkoj snazi, napredovali smo dosta i tehniku smo usavršili do maksimuma. Spremni smo", kazao je Velić.

Nakon toga, medijima se obratio i Iron Puki koji je rekao da su ovo najteže pripreme u njegovom životu, ali da nikada nije bio spremniji i da se osjeća najbolje u karijeri.

"Hvala što ste došli da me podržite pred odlazak u Beograd na meč karijere. Pripreme su najteže do sada, najviše zbog činjenice da je koronavirus poremetio dešavanja u svijetu, pa tako i sa mnom i mojim sportom, tri puta sam se spremao za ovaj meč i, da slobodno kažem, možda je tako bolje. Spremniji sam danas nego u martu, uradio sam dobre pripreme i u najboljoj sam formi u karijeri. Dilan je borac koji je specifičan na svoj način, posebno smo se spremali za njega i mislim da imam veliku šansu da dođem do pobjede i steknem status obaveznog izazivača", rekao je Puki.

Nakon toga, rekao je da se savršeno pripremio za sve što ga očekuje.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Sportisti trebaju drugačije gledati na sve ovo što se trenutno dešava u svijetu sa koronom, a u kontekstu toga da se mogu još bolje i savršeno spremiti za sva iskušenja. Promijenio sam dosta stvari od ove godine, imali smo dosta vremena da se stihijski pripremamo i dovedemo formu do jednog ozbiljnog nivoa", kazao je Puki.

Da Puhalo spada u sami vrh svjetskog boksa pokazuje i ugovor koji je potpisao sa promotorskom kućom MTK Global koja zastupa, između ostalih, i svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja.