Nemojte treptati
8

Pogledajte najbrže pobjede u historiji UFC-a: Na listi su Masvidal, McGregor, Rousey...

N. K.
UFC je predstavio zapanjujući 14-minutni video koji sadrži 28 najbržih pobjeda u historiji ove organizacije uključujući trijumfe Jorgea Masvidala, Conora McGregora i Ronde Rousey.
Čuveni UFC-ov oktagon može se smatrati najopasnijim mjestom u svijetu sporta, gdje se čak i elitni borci mogu u nekoliko sekundi zaustaviti protiv najboljih nenaoružanih boraca na planeti.

Spektakularna priroda okršaja u UFC-u je takva da nikad ne znate šta možete očekivati budući da ima toliko različitih načina da pobijedite ili izgubite borbu.

Ponekad su borbe gotove prije nego što su i započete, jednim savršeno postavljenim udarcem, koljenom ili laktom sposobnim završiti akciju u tren oka. Isto tako, jedan pogrešan potez mogao bi vas dovesti u neizbježno stanje predaje koje vam ne ostavlja drugu mogućnost osim da tapkate.

UFC-ova najnovija montaža predstavlja ekspresne pobjede iz posljednjih godina u kojima su borci postigli spektakularne trijumfe u uvodnim sekundama svojih borbi.

Video prikazuje 28 najbržih završnica u historiji UFC-a s vladajućim prvakom "BMF-a" Jorgeom Masvidalom na vrhu liste. Masvidal je za samo pet sekundi zapanjujuće nokautirao koljenom Bena Askrena na UFC 239, što ga je smjestilo na vrh najbržih pobjeda u UFC historiji.