Rijetki snimak
67

Pogledajte kako je Mirko Filipović krajem 90-tih izgubio bokserski meč u Sarajevu

N. K.
Mirko Filipović (Foto: Screenshot)
Mirko Filipović (Foto: Screenshot)
Rijetki snimak bokserskog meča Mirka Filipovića u Sarajevu postala je viralna posljednjih dana na društvenim mrežama i u krugovima ljudi koji prate borilačke sportove.

Naime, MMA legenda i najveći hrvatski borac karijeru je započeo u amaterskom boksu te je bio to njegov put prema K1 i MMA.

Video je nastao prije više od 20 godina na turniru u Sarajevu, a Mirko je tada izgubio meč od bh. predstavnika Jasmina Sejdinovića.

"Ovo je vjerovatno jedini snimka jednog od Mirkovih boks mečeva dostupna na internetu. Pretpostavlja se da je nastala u periodu između 1996. i 1999. godine“, stoji u opisu videa.

Inače Cro Cop je u svojoj karijeri imao 38 pobjeda (28 nokauta, 6 predaja, 4 sudijske odluke), 11 poraza (5 nokauta, 3 predaje, 3 sudijske odluke), dvije neriješene borbe i jedna nevažeće borba.

Prije 14 godina je osvojio Prideov Grand Prix, a u 2007. je potpisao za UFC. Svoj dječački san ostvario je 2013. kada je pred svojom publikom u zagrebačkoj Areni Zagreb osvojio K1 World Grand Prix i time postao tek drugi čovjek koji drži naslove u K1 i MMA-u. Godinu kasnije je osvajio IGF pojas prvaka pobijedivši bivšeg olimpijskog pobjednika u judu.

Prvog dana marta 2019. godine, zbog zdravstvenih razloga, oprostio se od svijeta borilačkih sportova.