Uz zastavu s ljiljanima
297

Pogledajte kako je Denis Stojnić savladao Rumuna, čestitala mu i legenda UFC-a

H. H.
Stefan Struve i Denis Stojnić (Foto: Klix.ba)
Stefan Struve i Denis Stojnić (Foto: Klix.ba)
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić savladao je jednoglasnom sudijskom odlukom Rumuna Iona Grigorea na eventu u Amsterdamu u organizaciji Levels Fight League (LFL), a nakon borbe dobio je posebnu čestitku.
Naime, legendarni nizozemski MMA borac Stefan Struve (35), koji je bio i stručni komentator na ovom eventu, čestitao je Stojniću na pobjedi, prisjetivši se i tokom same borbe njihovog čuvenog okršaja od prije 15 godina.

Struve je ljubiteljima borilačkih sportova u BiH ostao upamćen po sjajnoj borbi sa Denisom Stojinićem 2009. godine kada mu je naš najbolji MMA borac zadao ozbiljnu posjekotinu u jednoj od najkrvavijih borbi u historiji UFC-a.

Ipak, Nizozemac se oporavio i prekidom u drugoj rundi je došao do trijumfa.

Inače, LFL event u Amsterdamu privukao je i veliki broj MMA legendi među kojima su bili i Alistair Overeem, Remy Bonjasky i Erol Zimmermann koji je bio u uglu Denisa Stojnića.

Osim Zimmermanna, Stojniću su podršku iz ugla pružali i njegov otac i sin Zdravko i Leon Stojnić.

Što se tiče same borbe, Stojnić je u oktagon ušao ogrnut zastavom BiH s ljiljanima, a presudna je bila sjajna predstava u drugoj rundi kada je naš borac bio mnogo bolji. U nekoliko navrata žestokim lijevim krošeima uzdrmao je Rumuna i već tada se naziralo da je blizu pobjede.

Stojnić je posljednju borbu odradio 16. aprila 2022. godine u Dusseldorfu kada je tehničkim nokautom savladao Ivu Ćuka, ali uprkos pauzi predstavio se u dobrom izdanju, čak iako se borio sa slomljenom šakom.

Stojnić je sada u karijeri na omjeru od 17 pobjeda i 3 poraza, dok Grigore ima 11 pobjeda i 8 poraza.