Fascinantni kadrovi
44

Pogledajte kako iz najboljeg ugla izgleda nokaut Joshue kojim je završio Ngannoua

D. P.
Joshua nije imao milosti prema svom rivalu (Foto: Screenshot)
Joshua nije imao milosti prema svom rivalu (Foto: Screenshot)
Fantastičan nokaut Anthonyja Joshue nad Francisom Ngannouom osvanuo je na društvenim mrežama i iz potpuno drugačijeg ugla, vjerovatno najboljeg kojim se ovaj potez mogao snimiti.

Joshua je sinoć u Riyadhu ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu savladavši Ngannoua u finišu druge runde. Britanac je tako opravdao ulogu velikog favorita protiv bivšeg UFC prvaka, kojem je ovo tek druga bokserska borba u karijeri.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nokauta iz potpuno novog ugla koji najbolje pokazuje kako je sve izgledalo.

Joshua je već od starta prve runde pokazao dominaciju, a protivnika je riješio fantastičnim "overhand" udarcem u finišu druge runde kada Kameruncu više nije bilo spasa.

Britanski bokser je inkasirao više od 35 miliona eura, s tim da još uvijek nije zvanično potvrđena cifra. S druge strane, Ngannou je zaradio oko 20 miliona eura, što je dvostruko više od zarade koju je imao u borbi protiv Tysona Furyja.

Tako je Joshua za ovu borbu zaradio jednaku svotu novca kao u tri posljednje borbe protiv Jermainea Franklina, Roberta Heleniusa i Otta Wallina, što dovoljno pokazuje koliko je borilački spektakl u Saudijskoj Arabiji bio novčano praćen.