|

Počinje Premijer liga BiH u olimpijskom boksu

Počinje Premijer liga BiH u olimpijskom boksu
237
Klix.ba
3.5.2019. u 14:45
0
komentara
237

dijeljenja
Počinje Premijer liga BiH u olimpijskom boksu
Nakon dugogodišnje blokade i zastoja rada Bokserskog saveza BiH, u zadnjih godinu godinu dana novoizabrano rukovodstvo Bokserskog saveza BiH uspjelo je da riješi sve probleme i nedaće koje su zahvatile ovaj Savez.
Uspješno je riješena blokada bankovnog računa, administrativni rad kancelarije, isplaćena novčana dugovanja prema evropskoj bokserskoj federaciji tako da smo sada punopravni clan evropske federacije (EUBC), usvojeni su planovi programa i rada Saveza na naredni period, i sve ono što je potrebno za normalno funkcionisanje rada saveza i podrška nacionalnim selekcijama svih starosnih uzrasta.

Poslije svega učinjenog u proteklih godinu dana na red je došla i organizacija i realizacija Premijer lige BiH u olimpijskom boksu.

Riječ je nacionalnoj ligi koja će da okuplja sve bokserske klubove iz cijele BiH, a pravo nastupa imaju samo Seniori (18+ godina starosti).

Cilj Premier lige jeste okupljanje i takmičenje najkvalitetnijih boksera iz cijele BiH, kako bi u našoj državi imali što kvalitetnije takmičenje i borbe, i na taj način pokušali osposobiti naše reprezentativce za najveća evropska i svjetska takmičenja i u skorijoj budućnosti ponovo imali imena svjetskog ranga kao što su Anton Josipović (olimpijska zlatna medalja), Marijan Beneš (svjetska zlatna medalja), Almedin Fetahović (mediteranska zlatna medalja) i mnogi drugi BH šampioni.

Učešće u Premier ligi uzet će više od 30 klubova iz BiH, a prvo kolo održat će se već sutra (4. 5. 2019.) u Bijeljini sa početkom u 15:00 sati, istakao je predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.