Gotovo neprepoznatljiv
79

Planina oduševio tjelesnom transformacijom: Moja najmanja težina od desete godine

H. H.
Bjornsson je sa 205 kilograma smršao na 145 (Foto: As)
Bjornsson je sa 205 kilograma smršao na 145 (Foto: As)
Hafthor Bjornsson, islandski strongman i poznat kao Planina iz serije "Game of Thrones" značajno je smršao i pohvalio se svojom impresivnom fizičkom transformacijom na društvenim mrežama.

Nakon što je više od decenije učestvovao na takmičenjima koja su prkosila logici, postao je najjači čovjek na svijetu (World's Strongest Man), ali je i shvatio da su njegov tempo života, ishrana i trening neodrživi.

Zvijezda Igre prijestolja nada se da će uskoro otkriti datum za svoj meč s britanskim strogmanom Eddiejem Hallom, a već mjesecima se temeljito priprema za dugo očekivanu borbu koja je trebala biti održana u septembru 2021. godine, ali je morala biti odgođena zbog povrede rivala.

"Osjećam se deset puta bolje nego kada sam imao 205 kilograma. Jači, sa više energije i boljom koncentracijom", kazao je nedavnom, a sada je u svojoj najnovijoj objavi na Instagramu potvrdio da mu je tjelesna težina pala na 145 kg: "To je moja najmanja težina od desete godine", našalio se Islanđanin, koji na nekim fotografijama izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Bjornsson je posljednju od svoje tri borbe održao u septembru prošle godine kada je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Kanađanina Devona Larratta.