Iskreni Joseph
27

Parker: Nemam za čim žaliti, izgubio sam od boljeg borca

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Joseph Parker je priznao da je izgubio od boljeg borca nakon što ga je u Cardiffu porazio Anthony Joshua koji je objedinio četiri pojasa superteške kategorije.

Joshua je odbranio naslov prvaka svijeta u superteškoj kategoriji po verzijama WBA, IBF i IBO nakon što je savladao Parkera i preuzeo njegov WBO pojas.

Joshua je po prvi put u karijeri slavio sudijskom odlukom (118-110, 118-110, 119-109), jer do sada je svaki put slavio nakon nokauta. Parker je ostao na 24 pobjede u karijeri, a ovo je bio njegov prvi poraz u 25 mečeva.

"Danas sam izgubio od boljeg šampiona, od većeg čovjeka. Bilo je mnogo rada i ovo je dobro iskustvo za mene, moram se zahvaliti svima na podršci. Vratit ću se, trenirati naporno i vratiti se jači. Nemam za čim žaliti, prihvatam ovo. Bolji čovjek je pobijedio", kazao je Parker.

Novozelanđanin je dodao da je spreman da se ponovo bori protiv Joshue.

"Vratit ćemo se. Ako se ponovo budemo borili, radit ću napornije, bit ću jači i poslat ću više udaraca. Naravno da vjerujem da ponovo mogu postati šampion. Mlad sam, spreman, snažan, nisam pao i pokazao sam da sam spreman za 12 rundi", rekao je Parker.