Ništa od spektakla
352

Otkazana borba između Najstrašnijeg čovjeka na svijetu i Iranskog Hulka

H. H.
Ford i Gharibi na sučeljavanju prije nekoliko sedmica (Foto: Twitter)
Ford i Gharibi na sučeljavanju prije nekoliko sedmica (Foto: Twitter)
Britanski bodybuilder Martyn Ford saopćio je da je otkazana njegova dugonajavljivana borba protiv iranskog dizača tegova Sajada Gharibija koja se trebala održati 30. aprila u londonskoj O2 Areni.
Takozvani "najstrašniji čovjek na svijetu", poručio je da će se event u Londonu održati, ali da njegove međusobne borbe protiv Iranskog Hulka neće biti.

"Nažalost, moja borba će biti otkazana iz razloga koji su izvan moje kontrole. Nije potrebno biti genij da ih razumijete. Ne želim razgovarati o tome, jer je previše vremena i energije izgubljeno.

Još uvijek vrijedno treniram. Borit ću se, samo nisam 100 posto siguran s kim, kada i zašto, ali i to će se desiti", rekao je Ford u objavi na Instagramu.

Za sada nije poznato zašto je borba otkazana i nakon svega veliko je pitanje da li će se ikada i održati, dok mnogi sumnjaju da je Iranski Hulk jednostavno odustao od nastupa.

Dva metra visok i 150 kilograma težak Ford je popularni britanski glumac, bodybuilder i lični trener koji ima više od tri miliona pratitelja na Instagramu, te nosi nadimak "najstrašniji čovjek na svijetu".

S druge strane, Gharibi je dizač tegova težak 180 kilograma, a baš kao i Ford ima vojsku obožavatelja na društvenim mrežama i nosi nadimak Iranski Hulk.