Teška kategorija UFC-a
8

Otkazana borba godine između Jona Jonesa i Stipe Miočića! Poznato je i ko se bori za titulu

E. B.
Jon Jones i Stipe Miočić
Jon Jones i Stipe Miočić
Samo dvije sedmice prije velikog UFC 295 eventa ostali smo bez glavne borbe večeri i najveće borbe ove godine.

Čelni čovjek UFC-a Dana White je objavio da je borba između Jona Jonesa i Stipe Miočić za prvaka teške kategorije otkazana.

Naime, Jon Jones (36 godina, skor 27-1-1) se teško povrijedio na treningu hrvanja, te je otkazao borbu 11. novembra za teškašku titulu protiv Stipe Miočića (41 godina, skor 20-4).

Jones će morati na operaciju zbog koje će morati pauzirati osam mjeseci, a svi ljubitelji MMA sporta će još morati čekati na okršaj najboljeg poluteškaša i najboljeg teškaša UFC-a svih vremena, ako do njega uopće i dođe s obzirom da je vrlo realan scenarij da ni jedan ni drugi više nikada ne uđu u oktagon.

S obzirom da se Jones kao prvak teške kategorije neće moći boriti skoro godinu, UFC je odmah zakazao borbu za privremenog prvaka.

Upravo će se na UFC 295 tog 11. novembra za tu titulu boriti Sergej Pavlovič (31 godina, skor 18-1) i Tom Aspinall (30 godina, skor 13-3).

Borba koja je trebala biti sunaslovna na tom eventu, ona između Jirija Prochazke (31 godina, skor 29-3-1) i Alexa Pereire (36 godina, skor 8-2) za titulu u poluteškoj kategoriji će sada biti glavna.