Nokaut u osmoj rundi
42

Oleksandr Usyk brutalno nokautirao Tonyja Bellewa i natjerao bivšeg prvaka na suze

Piše: K. H.
Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk nokautirao je Tonyja Bellewa i zadržao je status ujedinjenog prvaka lakoteške kategorije.

Tony Bellew nakon dvije borbe protiv Davida Hayea kao teškaš odlučio se ponovo spustiti u lakotešku kategoriju gdje je prije dvije godine bio prvak, ali povratak nije izgledao onako kako ga je on zamišljao i nokautom u osmoj rundi doživio je poraz.

Neporaženi Usyk u julu ove godine ujedinio je sve svjetske pojase jednoglasnom odlukom protiv Murata Gassieva, a bio je to prvi put da je neko u lakoteškoj kategoriji ujedinio sve svjetske naslove.

Usyk je sve vrijeme bio dominantan, a ključni trenutak borbe desio se u osmoj rundi kada je nakon dvije redane serije Bellew primio izgrađen udarac ljevicom od kojeg je kao pokošen pao na pod. Nekoliko minuta ovaj borac nije bio svjestan šta se dogodilo, da bi nakon shvatanja situacije i načina na koji je izgubio Bellew počeo plakati.

Bellew je nakon toga sportski čestitao svom protivniku za kojeg je rekao da je najbolji šampion protiv kojeg se ikada borio te je najavio da bi ovo mogla biti posljednja borba u njegovoj karijeri.