Za srebro u Minsku
230

OK BiH nagradio Larisu Cerić s 10.000 KM, trener Branislav Crnogorac dobio 5.000 KM

D. B.
Na 2. Evropskim igrama održanim u Minsku u Bjelorusiji naša najbolja sportašica i judašica Larisa Cerić je osvojila srebrenu medaljoukoja je ujedno i prva na Evropskim igrama za BiH. Tim povodom je Olimpijski komitet BiH organizovao prijem i uručio nagradu našoj takmičarki.

Prijem je OK BiH organizovao za Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu.

"Larisa se u okviru evropskih i svjetskih šampionata bori s takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudnije i bogatije države čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima. Time je uspjeh za BiH još veći", izjavio je predsjednik OK BiH Izet Rađo.

Ovim povodom se obratila i naša judašica.

"Izuzetno cijenim napore OK BiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiki 2020. Zahvalna sam na finasnijskoj podršci koju mi pruža OK BiH u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku", istakla je Cerić.

OK BiH kao nebudžetski korisnik je ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000KM, što treba poslužiti kao dodatni podstrek da nastave sa radom i velikim uspjesima za BiH.