U Mostaru
128

Održano Prvenstvo BiH u teakwondou: Erol Nuci najuspješniji senior, Amina Hrvat seniorka

K. H.
U Mostaru je održano Prvenstvo BiH u taekwondou za seniore/seniorke i mlađe kadete/kadetkinje u sportskoj borbi i za forme u svim dobnim grupama.

Organizator prvenstva je bio Taekwondo savez Bosne i Hercegovine, a domaćin je bio Taekwondo klub Student iz Mostara, a ukupno je učešće uzelo više od 240 takmičara iz 40 klubova.

Najuspješniji u ekipom poretku seniora i seniorki su bili učesnici Novog Grada iz Sarajeva, drugi su bili iz Taekwondo kluba Magone Livno, a treći iz Taekwondo kluba Šampion. U ukupnom poretku seniora najbolji je bio Taekwondo klub Novi grad, drugo mjesto je pripalo Taekwondo klubu Šampion, a treće Taekwondo klubu Magone iz Livna.

U ukupnom poretku seniorki, prvo mjesto je pripalo Taekwondo klubu Novi Grad, drugo mjesto Taekwondo klubu Sokol, a treće Taekwondo klubu Bosna Visoko-Moštre.

Taekwondo klub Šampion je bio najuspješniji u poretku mlađih kadeta, drugi je bio Novi Grad, a treći Kwon Klopče. U ukupnom poretku mlađih kadetkinja, najuspješniji su bili takmičari Taekwondo kluba Šampion, drugo mjesto su osvojili takmičari iz Taekwondo kluba Nur, a treće iz Taekwondo kluba Cro Star.

Najbolji u svojim uzrasnim grupama su bili:

Najbolji senior: Erol Nuci - Taekwondo klub Mladost

Najbolja seniorka: Amina Hrvat - Taekwondo klub Bosna Visoko-Moštre

Najbolji mlađi kadet: -Omar Modronja - Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo

Najbolja mlađa kadetkinja: Džejna Pušćuk - Taekwondo klub Nur

U formama, prva tri mjesta u ekipnom poretku su zauzeli takmičari iz Taekwondo kluba Željezničar, drugi su bili iz Taekwondo kluba Dragon, a treći iz Taekwondo kluba Poskok Kočerin.

Najbolji formaš za 2023. godinu je Riad Kozić iz Taekwondo kluba Željezničar, a najbolja formašica je bila martina Grubešić iz Taekwondo kluba Student.

Turnir je otvorio predsjednik TKD Studenta, Dragan Mikulić, a prisutnima se također obratio gospodin Samir Šarić, presjedavajući predsjedništva TKDSBiH, koji je zaželio svima dobrodošlicu u Mostar i sreću na takmičenju.