Jedna borba otkazana
6

Odrađena vaganja za FFC 31: Sve je spremno za "Noć šampiona" u Las Vegasu

Klix.ba
Francois Ambang, Orsat Zovko, Shkodran Veseli
Francois Ambang, Orsat Zovko, Shkodran Veseli
Sve je spremno za priredbu kojom će borilačka promocija Final Fight Championship (FFC) debitovati u Las Vegasu, nakon što su sinoć održana službena vaganja. Devet boraca vagu je prošlo bez problema, no priredba je morala dobiti novu glavnu borbu, budući da je ona planirana otkazana jer je sudionik glavne borbe za titulu u lakoj kategoriji stao na vagu s više od deset kilograma preko granice kategorije.

Vlasnik i predsjednik FFC-a, Orsat Zovko, pred novinarima nije skrivao uzbuđenje povodom FFC 31: "Night of Champions" priredbe koja će se održati noćas od 4 sata iza ponoći po našem vremenu u novoj Fight Dome areni u sklopu Rio All-Suite Hotel & Casina.

"Iznimno mi je drago što su se sve ove godine priprema i planiranja napokon isplatile. Sve je spremno za FFC u Las Vegasu", izjavio je Zovko i dodao: "Veselimo se što imamo priliku prezentirati svoju kvalitetu i brend publici diljem SAD-a uživo na CBS Sports Networku", kazao je Zovko.

Nažalost, neće biti održano planiranih pet borbi zbog nevjerojatnog pada na vagi jednog od sudionika glavne borbe u kojoj je ulog trebala biti FFC titula MMA prvaka u lakoj kategoriji. Clay Collard (16-7-1) je uredno prošao vaganje, no njegov protivnik, Dave Courchaine, je došao s preko 80 kilograma, stoga je borba odmah otkazana.

"Šokirala me činjenica da netko može pasti vagu za gotovo 13 kilograma. Ako mene pitate, njegova FFC karijera je završila i prije nego je započela i neće dobiti drugu priliku", komentarisao je Zovko.

Tako će glavna borba priredbe biti ona za MMA pojas velter kategorije. Svoj drugi FFC nastup upisat će Roberto Neves (10-3-0, 1-0 FFC), 35-godišnji Brazilac koji je u FFC debiju brutalnim nokautom savladao Valdira Arauja. Nakon toga je u ACB-u upisao dvije pobjede i poraz te se sada vraća u FFC ring. Njegov protivnik je Ben Egli (10-2-0, 0-0 FFC), koji se u posljednjem nastupu također okušao u ACB-u, a prije toga je imao seriju nastupa u jednoj od najdugovječnijih svjetskih promocija, King of The Cage. Egli je do svih 10 pobjeda došao prekidom, od kojih je njih čak osam postigao submissionom.

Kick-boksing dio donosi nam četiri renomirana borilačka imena. Francois Ambang (18-7-1, 0-0 FFC) odmjerit će snage protiv Shkodrana Veselijeg (83-18-1, 5-1 FFC) u meču za titulu velter kategorije, dok će Jhonata Diniz (16-5-0, 0-0 FFC) stati nasuprot Mladenu "Scorpion Stingu" Brestovcu (54-14-1, 11-0 FFC) i napasti pojas teške kategorije.

Ambang je pobjednik "Road to Glory" velter turnira održanog 2013., te bivši WKA USA Muay Thai prvak u poluteškoj kategoriji. Njegov protivnik Shkodran Veseli u dosadašnjoj je karijeri odradio više od sto profesionalnih mečeva, a u svojem je vlasništvu imao WKU, WFC i WMAC pojaseve. I dok će Ambangu ovo biti debi u FFC ringu, "Albanski ratnik" je u šest nastupa za promociju ubilježio samo jedan poraz, i to u meču za titulu protiv Eyevana Danenberga.

Diniz je veteran kick-boksing promocije Glory i član slavnog Hemmers Gyma u Nizozemskoj. U ring je ulazio s Danielom Ghitom, Ricom Verhoevenom i našim Igorom Jurkovićem, a u prvom nastupu za FFC čeka ga težak ispit. Jer Mladen Brestovac je s jedanaest nastupa u Final Fight Championshipu i jednako toliko impresivnih pobjeda neosporni kralj FFC-a. Nitko do sada s trona nije uspio svrgnuti zagrebačkog nokautera koji usporedno nastupa i za Glory, a također ga pamtimo iz K-1 i SuperKombata. U profesionalnoj je karijeri ubilježio 54 pobjede i 14 poraza, a rukavice je ukrstio s najboljim teškašima poput Rica Verhoevena, Benjamina Adegbuyija, Hesdyja Gergesa, Jahfarra Wilnisa.

U boksačkom meču susrest će se Dennis Morris (14-2-1, 12 KO) i Shawn Miller (18-4-1, 7 KO) i odlučit će o WBU prvaku u cruiser kategoriji.

FFC 31 rezultati vaganja:

WBU Cruiserweight Championship (Boxing) Dennis “The Mongoose” Morris (14-2-1), 89,5kg lbs.

Shawn Miller (18-4-1), 89,4kg

FFC Welterweight Championship (Kickboxing)

Francois “Bang Bang” Ambang (18-7-1), 77kg Shkodran “The Albanian Warrior” Veseli (83-18-1), 76,6kg

FFC Heavyweight Championship (Kickboxing)

Jhonata Diniz (16-5-0), 104,3kg Mladen “The Scorpion Sting” Brestovac (54-14-1), 118,4kg

FFC Welterweight Championship (MMA)

Ben Egli, (10-2-0), 77kg Roberto Augusto “Facada” Neves, (10-3-0), 76,7kg