Zanimljiva priredba
0

Odličan UFC vikend: The Ultimate Fighter finale i Johnson protiv Gaethjea

Klix.ba
Dvostruki UFC vikend započinje u noći s petka na subotu, 8. jula, finalom 25. sezone reality showa “The Ultimate Fighter”. Glavni dio ove vrlo zanimljive priredbe ponudit će čak šest mečeva što će ujedno biti i odličan uvod za UFC 213, koji će se 24 sata kasnije održati u istoj T-Mobile Areni u Las Vegasu, piše fightchannel.hr.

Johnson vs. Gaethje

U glavnoj borbi večeri nećemo gledati trenere suprotstavljenih timova, TJ Dillashawa i Codyja Garbrandta, no to ne znači da će samo finale showa biti ujedno i sve što će ovaj event zanimljivo ponuditi. Kao šlag na tortu izvrsne sezone, u “main eventu” samog finala ćemo vidjeti dvoboj u lakoj kategoriji između “top contendera” Michaela Johnsona i vjerovatno najjačeg pojačanja UFC-a u posljednje vrijeme, donedavnog WSOF prvaka Justina Gaethjea.

Posebno je to bitan dvoboj za pomalo posrnulog 31-godišnjeg Johnsona koji u posljednja četiri dvoboja ima tek jedno slavlje. Bolji od njega su bili Dariush, Diaz i posljednje Nurmagomedov, koji ga je završio kimurom na UFC-u 205. Bio je to najteži Johnsonov poraz u čitavoj karijeri uz onaj protiv Natea Diaza. Doduše, Amerikanac je u prvoj rundi uspio uzdrmati Rusa i ukazati na neke njegove slabosti. Više od toga nije mogao. I sam produkt TUF-a, Johnson je trenutačno na 17 pobjeda i 11 poraza, a meč protiv Gaethjea bi mu mogao odrediti smjer nastavka karijere. Hoće li ona ići uzlaznom ili silaznom putanjom, odgovorit će nastup naredne subote.

S druge strane Octagona će stajati beskompromisni i uvijek kontroverzni novopridošlica – Justin Gaethje. Ovaj donedavni prvak WSOF-a u lakoj kategoriji je, kao što smo u uvodu rekli, vrlo vjerojatno najveće UFC-ovo pojačanje u posljednjih nekoliko godina. Gaethje je u promociji Rayja Sefa proveo posljednje četiri godine te je uspio nanizati deset čistih pobjeda, a jedini protivnik kojeg nije uspio završiti je bio Melvin Guillard 2014. Uz napomenu da je Guillard tada još uvijek bio Guillard. Treba li bolja referenca od ove? Gaethje je pojas uspješno obranio čak pet puta te je usput doslovno počistio čitav WSOF-ov roster u ovoj kategoriji. Krasi ga potpuna netaktičnost zbog koje je i sam svjestan, kako je u više navrata istaknuo, da će u UFC-u sigurno vrlo brzo doživjeti poraz i nokaut. No, do tog trenutka može pobijediti svakog. Johnson je prva prepreka koja će pokazati gdje mu je mjesto u novoj obitelji. Ukupno u karijeri Gaethje ima 17-0.

Tavares vs. Theodorou

Od ostalih mečeva na glavnoj karti valja izdvojiti okršaj Brada Tavaresa i Eliasa Theodoroua u srednjoj kategoriji. Brazilac je u posljednjem nastupu svladao Caia Magalhaesa, dok Theodorou plovi na nizu od dva uzastopna slavlja protiv Alveyja i Ferreire.

U finale samog natjecanja reality showa se plasirao Dhiego Lima, dok ćemo drugog finalistu saznati ove sedmice kada će biti emitirana posljednja epizoda 25. sezone. Lima je do UFC ugovora stigao 2013. godine kada je poražen u samom finalu TUF-a od Eddiea Gordona. No, unatoč nokautu, Lima je još dvije godine proveo u elitnom Octagonu prije nego što je 2015. dobio otkaz nakon dva uzastopna poraza. U međuvremenu je odradio nekoliko mečeva u Titan FC-u, da bi dobio poziv za sudjelovanje u TUF-u “Iskupljenje” ediciji.

TUF Finale – Redemption

Michael Johnson vs. Justin Gaethje Dhiego Lima vs. TBA – finale TUF-a Marc Diakiese vs. Drakkar Klose Jared Cannonier vs. Steve Bosse Brad Tavares vs. Elias Theodorou Jordan Johnson vs. Marcel Fortuna

Direktan prijenos priredbe “TUF: Redemption Finale” pogledajte na Fight Channel PPV-u ili na FightChannelTV.com od 03:00 sata ujutro.

UFC