11. juna u Aucklandu
23

Obračun nokautera: “Super Samoanac” protiv “Crne zvijeri”

Klix.ba
U noći sa subote na nedjelju, 11. juna, UFC će održati svoju 110. “Fight Night” priredbu s Markom Huntom i Derrickom Lewisom u glavnim ulogama, piše fightchannel.hr.

Bit će to drugi dolazak elitne svjetske MMA promocije na Novi Zeland, ali i prvi nastup legendarnog Marka Hunta. Naime, kada je UFC prvi put stigao u ovu daleku zemlju njihov najbolji borac nije bio na popisu borbi. Sada kada predvodi priredbu s Derrickom Lewisom, priredba u Aucklandu je postala još posebnija.

Hunt vs. Lewis

A mogao bi to biti i posljednji nastup Hunta za elitnu promociju. Naime, “Super Samoanac” je u iznimno lošim odnosima sa svojim poslodavcima još od UFC-a 200 i meča protiv Brocka Lesnara. Podsjećamo, UFC je znao da Brock Lesnar neće proći doping test, no bili su gotovo u bezizlaznoj situaciji u trenutku kada su prodavali kompaniju i dopustili su mu nastup protiv Hunta. Kap koja je prelila čašu za Novozelanđanina je bilo saznanje da je bivši prvak za meč u kojem je bio dopingiran dobio višestruko veći honorar od njega. Žestoko je izvrijeđao UFC preko medija, a ubrzo i podigao tužbu u kojoj traži veliku odštetu.

Kada tužbi dodate podatak da je u posljednjem nastupu nokautiran od strane Alistaira Overeema na UFC-u 209, jasno vam je da svaki Huntov nastup u Octagonu može biti i posljednji za tu promociju. S 43 godine na leđima ovaj bivši K-1 WGP šampion je više puta najavljivao mirovinu, a u slučaju poraza od Lewisa, nije nemoguće da riječi provede u djela.

Za razliku od Hunta koji u dvoboj ulazi s negativnim nizom na svom “scoreu”, Lewisu nikad nije išlo bolje. Šest pobjeda u nizu, od čega je čak pet stiglo nokautima, odlične su reference za “main event” protiv najokrutnijeg UFC-ovog nokautera. Posebno, ako znate da se među Lewisovim skalpovima mogu naći i imena Gabriela Gonzage, Roya Nelsona i posljednje Travisa Brownea. S novim velikim imenom koje bi spremio u svoju vitrinu, “Crna Zvijer” postaje legitimni izazivač Stipi Miočiću. Ili ga od te pozicije dijeli samo jedna pobjeda.

32-godišnji Lewis od dolaska u UFC ima 9 pobjeda i poraze od Mitrionea i Jordana. Ukupno je u karijeri ubilježio 18 pobjeda i četiri izgubljena dvoboja.

Brunson vs. Kelly

“Co-main” event u Aucklandu nudi obračun srednje kategorije između Dereka Brunsona i Australca Dana Kellyja. Upravo je nacionalnost Kellyju donijela mjesto na popisu borbu, a nije odmoglo niti posljednje slavlje protiv bivšeg prvaka Rashada Evansa na UFC-u 209. Kelly trenutačno ima četiri pobjede u nizu, odnosno šest u sedam dosadašnjih UFC nastupa. Jedini poraz unutar Octagona, ali i općenito u karijeri, mu je nanio Sam Alvey 2015. godine.

No, Kellyju nikako neće biti lako protiv odličnog Dereka Brunsona. Doduše, Brunson je poražen u posljednja dva nastupa, najprije prekidom od Roberta Whittakera, a zatim i suspektnom odlukom protiv legendarnog Andersona Silve. Ta dva poraza su malo pokvarila dojam koji je ostavio s pet uzastopnih ranijih pobjeda među kojima su bile i one protiv Larkina, Hermana, Alveyja i Halla – sve odreda odličnih boraca i velikih imena. Brunson trenutačno ima 16 pobjeda i 5 poraza i silno treba pobjedu koja bi ga vratila na put prema vrhu srednje kategorije. Slavlje u dvoboju s Kellyjem bi svakako bio dobar početak.

Pearson vs. Hooker

Na glavnom popisu borbi se našao i nekoć vrlo ugledni udarač Ross Pearson. Britancu u posljednje vrijeme ide doslovno katastrofalno pa ne bi čudilo da mu se UFC u slučaju novog poraza zahvali na dugogodišnjoj suradnji. Naime, “The Real Deal” je daleko od forme koju je pokazivao na početku UFC karijere prije nekoliko godina. Od dvoboja s Melvinom Guillardom 2013. godine, Pearson je ubilježio tek četiri pobjede, a pritom je izgubio čak osam puta. Za slavlje ne zna u zadnja tri nastupa jer su ga redom pobjeđivali Brooks, Masvidal i Ray. U Aucklandu ga čeka Novozelanđanin Dan Hooker – borac kojeg UFC uglavnom koristi na australskim ili novozelandskim eventima. Hooker u profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 7 poraza, a u UFC-u je za sada polovičan s 3-3.

UFC Fight Night 110 na glavnom popisu borbi ima šest dvoboja, a osim ovih koje smo već naveli, gledatelji će moći vidjeti i meč u perolakoj kategoriji koji otvara program između Alexandera Volkanovskog i Mizuta Hirote, okršaj u muha kategoriji između Tima Elliotta i Bena Nguyena, odnosno onaj u lakoj između Iona Cutelabe i Henriquea da Silve.

Direktan prijenos iz novozelandskog Aucklanda pogledajte uživo od 04:00 sata na Fight Channelu ili na FightChannelTV.com.

UFC Fight Night: Lewis vs. Hunt

Derrick Lewis vs. Mark Hunt Derek Brunson vs. Daniel Kelly Dan Hooker vs. Ross Pearson Ion Cutelaba vs. Henrique da Silva Tim Elliott vs. Ben Nguyen

Mizuto Hirota vs. Alex Volkanovski

Uvodne borbe:

Damien Brown vs. Vinc Pichel Luke Jumeau vs. Dominique Steele Ashkan Mokhtarian vs. John Moraga Kiichi Kunimoto vs. Zak Ottow J.J. Aldrich vs. Chan-Mi Jeon Thibault Gouti vs. Dong Hyun Kim

UFC