Najavio odlazak
43

Nurmagomedov završava karijeru za dvije ili tri godine: Nemoguće je ostati neporažen

D. B.
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov ima jedan od najboljih skorova svih vremena u MMA svijetu, a sada je otkrio kada se namjerava povući.

Nurmagomedov je fantastičan borac, ali ostati neporažen nije lagan zadatak. Stoga je najavio svoje povlačenje.

"Mislim da ću se povući za dvije ili maksimalno tri godine. Vjerovatno će to biti za dvije godine, jer se ne želim boriti čitav život. Znam koliko je to teško. Znam da mnogo mladih, 'gladnih' momaka dolazi, znam da neću moći uvijek biti neporažen, vjerujem da je to nemoguće. Pogledajte historiju, ako pogledate sportiste, boksere, MMA borce, svi jednog dana dožive poraz. Morate znati kada trebate prestati, a ja vjerujem da je to za dvije godine u mom slučaju", izjavio je Nurmagomedov.

Prema riječima njegovog oca, skor 30-0 bi bio idealan za Habiba. Sjajni borac nikad nije težio savršenom skoru, ali sada kada se bliži kraju karijere, savršen skor je veoma moguć ishod.

"Ranije nisam razmišljao o tome, ali je to veoma blizu. Imam skor 28-0, a u naredne dvije godine ću se boriti jer sam tek napunio 31 godinu. To nije puno za ovaj sport, ali ću sigurno završiti karijeru s 33 ili 34 godine. Zasad, imam još vremena za borbe", rekao je Habib.

Njega sada vjerovatno čeka odbrana titule protiv Tonyja Fergusona koji ima 12 pobjeda u nizu od 2013. godine. Ako Nurmagomedov pobijedi, onda ga vjerovatno čekaju Conor McGregor ili Georges St-Pierre.