Uskoro saslušanje
37

Novinarka zbog poljupca zahtijeva 600.000 dolara od bugarskog boksera

Klix.ba
Bugarski bokser Kubrat Pulev (37) mogao bi novinarki Jenny Sushe nakon njene tužbe platiti oko 600.000 dolara zbog "seksualnog uznemiravanja" budući da ju je poljubio poslije meča u Americi, javljaju bugarski mediji.

Reporterka je prijavila boksera pa bi tako iznos koji bi joj mogao platiti kao odštetu drastično premašio 250.000 dolara, kolika mu je bila zarada od meča s Rumunom Bogdanom Dinuom.

Kubrat je nakon duela davao intervju, a na samom kraju razgovora poljubio je Jenny, nakon čega ga je ona tužila tvrdeći da je poljubac kod nje izazvao ozbiljne psihičke traume.

Zastupa je advokatica Gloria Allred, koja je specijalista za slične slučajeve, a saslušanje dvije strane u Kalifornijskoj atletskoj komisiji je zakazano za 14. maj.

Bugarski bokser tvrdi kako je riječ o ozbiljnoj provokaciji reporterke, a uz to ističe da je tokom meča izgubio izvjesnu količinu krvi pa nije mogao pravilno rasuđivati.

Advokatski tim bugarskog boksera je također istakao kako postoje i snimci na kojima se vidi novinarka kako u provokativnom izdanju sjedi sa njima nakon meča.