Bellator 194
3

Novi sudar teškaškog Grand Prixa: Roy Nelson protiv Matta Mitrionea

Klix.ba
Bellator se s priredbom Bellator 194: Nelson vs. Mitrione 17. februara vraća u Uncasville, Connecticut te nam donosi i drugi meč Bellatorovog teškaškog Grand Prixa u kojem će se okušati bivše UFC zvijezde Roy Nelson i Matt Mitrione. U sunaslovnoj borbi je najavljen napeti revanš između Patrickyja Freire i Dereka Camposa u lakoj diviziji.

Nelson vs. Mitrione drugi je meč iz serije ‘Bellator World Heavyweight Grand Prix’ turnira kojeg je otvorio meč Sonnena i Rampagea, a uključuje još dvije borbe, Ryana Badera protiv Muhammeda Lawala te Fedora Emelianenka i Franka Mira. I Nelson i Mitrione su dva veterana koja su već predvodila UFC-ove PPV evente u prošlosti te su jamstvo za veliku popračenost eventa, i što se tiče medija i PPV prodaje. Bolji će se u nastavku turnira obračunati s pobjednikom borbe između prvaka poluteške kategorije Ryana Badera i Muhammeda “King Mo” Lawala.

Neslon i Mitrione prvi su se put susreli u prosincu 2012. na ‘The Ultimate Fighter 16 Finale priredbi’. Tada je Nelson slavio nokautom u prvoj rundi.

Roy Nelson (23-14 MMA, 1-0 BMMA) uspješno je debitovao u Bellatorovom kavezu u septembru kad je pobijedio Javyja Ayalu u napetom meču od tri runde. ‘Big Countryju’ je to bila i prva borba izvan UFC-ovog oktogona gdje se od 2009. borio čak 19 puta.

Njegov protivnik i stari znanac, Matt Mitrione (12-5 MMA, 3-0 BMMA), također se u UFC-u borio od 2009., onda je nakon poraza od Bena Rothwella i Travisa Brownea 2016. prešao u Bellator gdje za sada ima savršenih 3-0 s tri nokauta, a sve je kulminiralo pobjedom nad Fedorom Emelianenkom u lipnju.

Revanš Patrickyja Freire i Dereka Camposa

Bellator je ovom prigodom ponovno bukirao revanš između Patricka Freirea i Dereka Camposa. Borba je već triput otkazana. Dvaput u 2016. zbog povreda te jedanput u 2017. kad je Pitbullu ipak osiguran zamjenski protivnik u vidu Bena Hendersona.

Patricky Freire (18-8 MMA, 8-4 BAMMA) se nadao borbi s prvakom Brentom Primusom nakon što je porazio Josha Thomsona i Hendersona 2017., ali mora ipak ponovno savladati Camposa nakon što ga je već jednom pobijedio prije četiri godine tehničkim nokautom u drugoj rundi na Bellatoru 117. Derek Campos (19-6 MMA, 7-4 BMMA) u ovaj meč ulazi nakon četiri uzastopne pobjede koje uključuju i nokaute Melvina Guillarda i Brandona Girtza. Dereka Andersona i Djamila Chana dobio je na odluku.

Iskusni veteran protiv mlade zvijezde u usponu

Bellator 194 donosi i zanimljiv okršaj u poluteškoj kategoriji između bivšeg prvaka i izazivača u usponu.

MMA veteran, 35-godišnji Englez Liam McGeary (12-2 MMA, 9-2 BMMA), pokušat će se vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od dugogodišnjeg izazivača Lintona Vassela. McGeary je inače u svojih prvih 11 borbi imao i savršen ‘score’ od 11 pobjeda dok ga u 12. nastupu nije zaustavio Phil Davis jednoglasnom odlukom. Nakon toga se vratio u plus pobijedivši Bretta McDermotta na Bellatoru 173, ali je onda opet od njega bio jači Vassell koji mu je nanio i prvi poraz prisilom na predaju u profesionalnoj karijeri.

Ovog će ga puta u Bellatorovom kavezu dočekati mlada ruska nada u usponu, Vadim Nemkov (8-2 MMA, 1-0 BMMA). Nemkov je tek u kolovozu odradio svoj debi u ovoj promociji kad je u prvoj rundi nokautirao Philipea Linsa na Bellatoru 182. Nemkov je izrazito opasan protivnik, a u prilog tome ide i činjenica da je sve svoje pobjede ostvario unutar prve runde. Niti jednu borbu nikad nije ni dobio, a ni izgubio odlukom.

Bokserke u Bellatorovom ringu

Činjenicu da žene u boksu nemaju priliku zasjati u pravom svjetlu dokazuje i činjenica da ih sve više prelazi u MMA gdje dobivaju borbe na "main cardu" i PPV eventima, a ne služe samo kao sporadične uvodne borbe koje se ni ne prenose na televiziji. Pa tako je slučaj i s Heather Hardy i Anom Julaton koje će se boriti u meču pero divizije na nadolazećoj Bellatorovoj priredbi. Ne samo to, ove će se dvije žestoke borkinje nešto kasnije ove godine susresti i u bokserskom ringu.

Tridesetpetogodišnja Njujorčanka Heather Hardy (1-1 MMA, 1-1 BMMA) odradila je svoj MMA debi u lipnju prošle godine kad je tehničkim nokautom pobijedila Alice Yauger i vrlo brzo postala miljenica fanova. No u zadnjem MMA pohodu od nje je bila jača Kristina Williams koja joj je slomila nos pa je liječnik morao zaustaviti masakr. Ne zaboravimo spomenuti da je Heather Hardy i neporažena u bokserskom ringu s 20 pobjeda i nula poraza.

Njezina protivnica Ana Julaton (2-3 MMA, 0-1 BMMA), 37-godišnja Amerikanka filipinskog porijekla, u kavezu ima dvije pobjede i tri poraza. U Bellatoru je debitirala u listopadu prošle godine kad je podijeljenom odlukom izgubila od Lise Blaine. Također je i uspješna i opasna bokserka s 14-4-1 u profesionalnom ringu.

A prije svih ovih uzbudljivih mečeva, glavni program će otvoriti borba između Tywana Claxtona (1-0 MMA, 1-0 BMMA) i Josea Antonia Pereza (0-1 MMA, 0-1 BMMA) koji će po drugi put u svoj karijeri kročiti u profi kavez.

LIVE prijenos Bellatora 194 ne propustite u noći sa subote na nedjelju, 17. februara, u 3:00 sati poslije ponoći besplatno samo na Fight Channelu ili u PPV prijenosu na fightchanneltv.com.

Bellator 194:

Roy Nelson vs. Matt Mitrione Derek Campos vs. Patricky Freire Liam McGeary vs. Vadim Nemkov Heather Hardy vs. Ana Julaton Tywan Claxton vs. Jose Antonio Perez