Prekinuo niz poraza
210

Noć profesionalnog boksa u Odžaku, Redžović ponovo bolji od Mrvalja

K. H.
U punoj Millenium Areni u Odžaku sinoć je održana noć profesionalnog boksa, na kojoj su posjetioci vidjeli devet odličnih mečeva.

Naš 45-godišnji proslavljeni bokser Adnan Redžović protiv Petra Mrvalja prekinuo je niz od tri uzastopna poraza. Redžović je boksera iz Hrvatske pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi i nanio mu drugi poraz u međusobnim borbama, jer je bio bolji i 2019. godine.

U borbi za UBF Internacionalnog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, Thorsten Fuchs iz Njemačke pobijedio je Samija Enboma iz Finske, a šampionski pojas mu je uručio Anes Osmanović, ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.

U posljednjoj borbi večeri Marko Stanković pobijedio je Rolanda Oroszlana iz Mađarske.

Alexander Nedbei, ruski udarač sa prebivalištem u Cirihu, pobijedio je Sosoa Abuladzea iz Gruzije. U ostalim mečevima Luka Miladinović iz Prijedora pobijedio je Bojana Despota iz Banja Luke, a Sarajlija Mirsad Ćebo Gruzijca Nikoloza Berktashvilija. Josip Ćorić iz Hrvatske bio je bolji od Miloša Budimčića iz BiH.

Mladi Kenan Hanjalić iz Sarajeva pobijedio je Igora Suvačareva iz Srbije, dok je Ivan Čuma iz Slavonskog Broda bio bolji od Edhema Hrustića iz Prijedora.

Organizatori ovog sportskog događaja su Dalibor Ban, koji je pomogao brojnim bosanskohercegovačkim bokserima da steknu međunarodnu reputaciju i da se bore za pojaseve prvaka, te Mario Ivanković i Mario Čančar.

Ljubitelji boksa ovu manifestaciju mogli su pratiti na YouTubeu kanalu TV Posavina, a stručni komentator bio je bh. bokser Slađan Janjanin.