Zakazan za mart
62

No Limit nastavlja svoj put u 2024. godini i organizuje event u Goraždu, Poturak pregovara s promocijom K-1

D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Najprestižnija organizacija u Bosni i Hercegovini za promociju borilačkih sportova No Limit Fightiing Network danas je najavila prvi event koji će se dogoditi u 2024. godini.

Dževad Poturak, slavni bh. K1 borac i predsjednik organizacije No Limit, obratio se okupljenim novinarima.

“Goražde će 2. marta 2024. godine u obnovljenoj sportskoj dvorani imati prilike ugostiti mlade i talentovane bh. borce, ali i provjerene šampione te njihove protivnike iz regije. Biće ovo prilika da se goraždanskoj publici prezentujemo u najboljem svjetlu, provjerimo trenutnu formu naših boraca iz organizacije kao što su Alija Tucak, Sanjin Alihodžić, Benjamin Poturak, Nur Velagić i drugi. Vrlo je važno da prvi event u novoj godini bude produkcijski iskorak u svemu onome što su smo dosad uradili, jer je Goražde grad koji to zaslužuje i koji zna cijeniti kvalitet, a mene je u mojoj karijeri uvijek prihvatao kao da sam i ja rođen na Drini. Želim zahvaliti gradonačelniku Goražda Ernestu Imamoviću na prilici da se pokažemo u najboljem svjetlu”, izjavio je Poturak.

Potom je uslijedilo i obraćanje gradonačelnika Goražda.

"Grad Goražde je posljednjih godinu dana uložio u infrastrukturu dvorane. Zamijenjen je parket i biti će urađeno još posla kako bi se Goražde predstavilo kao dobar domaćin jedne ovakve manifestacije za koju sigurno ima interesovanja. Meni kao gradonačelniku je imperativ omogućiti što više kvalitetnih sadržaja koje građani Goražda imaju priliku vidjeti u svom gradu, jer smo ranije morali ići do Sarajeva. Goražde puno ulaže u sport i ovo je prilika sportski radnici iz ovog grada vide kako se rade velike manifestacije. S naše strane, drago mi je što ću imati prilike pokazati da je Goražde grad za velike sportske manifestacije. Vidimo se 2. marta na spektaklu koji pripremamo s našim proslavljenim šampionima", poručio je Imamović.

Organizacija No Limit ima velike ambicije za 2024. godinu. U toku su pregovori sa velikom svjetskom promocijom K-1 iz Japana, ali o tome će javnost biti naknadno informisana.