Odbranio titulu, ali...
16

Ngannou doživio tešku povredu, koljeno mu je uništeno i očekuje ga duža pauza

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kamerunski borac Francis Ngannou odbranio je titulu teške kategorije na priredbi UFC 270 nakon što je u sjajnoj borbi savladao Ciryla Ganea, a poslije borbe je otkriveno da je dodatno oštetio povrijeđeno koljeno i da će biti podvrgnut operaciji nakon koje ga očekuje nešto duža pauza.
Ngannou je slavio jednoglavnom odlukom sudija i trenutno ima skor od 17-3 u profesionalnim mečevima, a otkriveno je da trenutno ima velikih problema s koljenom koje je u jako lošem stanju.

"Koljeno je u dosta lošem stanju, medijalni ligament je pukao, a prednji ukršteni je oštećen. S tim u vezi, morat će na operaciju koja će zahtjevati barem devet mjeseci oporavka. On će se operisati čim se vrati iz posjete rodnom Kamerunu, a svi smo zadivljeni koliko srce ima taj momak i koliko je otporan na sve", izjavio je njegov menadžer Markel Martin.

Ngannou je nakon borbe otkrio da je do povrede koljena došlo četiri sedmice pred borbu, ali da unatoč tome nije želio odustati.

Ovaj meč je ujedno bio i posljednji za Ngannoua u trenutnom ugovoru s UFC-om, a kako nije u dobrim odnosima s rukovodstvom ove organizacije na čelu s Danom Whiteom, upitna je njegova budućnost u ovoj elitnoj promociji.