Čeka ga "ogromna torba"
27

Ngannou će od meča protiv Furyja zaraditi više novca nego tokom cijele karijere u UFC-u

D. B.
Meč s bokserskim šampionom Tysonom Furyjem velika je stvar za Francisa Ngannoua, no pored toga će predstavljati i finansijski "bum" za bivšeg UFC-ovog borca.

Ngannouov predstavnik tvrdi da će 36-godišnji Kamerunac od meča s Furyjem zaraditi više novca nego što je zaradio tokom cijele karijere u organizaciji UFC.

"Recimo to ovako, torba je toliko velika da bi mu mogla ispasti na putu do banke. Ne znam šta hateri žele reći sada, jednostavno sam to blokirao, ali oni su još jednom bili u krivu. Ovo mijenja život, to smo planirali i zamišljali, tako da smo sretni", rekao je Ngannouov dugogodišnji predstavnik Marquel Martin za The MMA Hour.

Ngannou i Fury će se boriti u Saudijskoj Arabiji 28. oktobra, a to će biti prva borba za Kamerunca od januara 2022. godine kada je pobijedio Ciryla Ganea i zadržao UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji.

"Meč s Furyjem će mu donijeti višestruko više novca nego što je zaradio u cijeloj UFC karijeri. Da bi zaradio ovaj novac čak i kao šampion, u UFC-u bi se morao boriti više puta", dodao je Martin.

Otkako je napustio UFC, Ngannou je potpisao za Professional Fighters League (PFL), rivalsku organizaciju koja mu dozvoljava da boksuje prije nego debituje 2024. godine.

Međutim, treba imati na umu da Furyjev WBC pojas nije ulog, no njegovi promoteri tvrde da se ipak ne radi o egzibicionom meču, nego o pravoj borbi.