Promijenio mu život
76

Ngannou bogato počastio trenera, rasplakao se kad je otvorio račun

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Eric Nicksick posljednjih godina se etablirao kao jedan od najuspješnijih trenera u MMA sportu, a najveće uspjehe napravio je s borcima poput Francisa Ngannoua, Seana Stricklanda i Aljamaina Sterlinga, koji su svi redom postajali prvaci u UFC-u.

Nicksick, inače vođa dvorane Xtreme Couture u Nevadi, bio je i u uglu Ngannoua u velikoj bokserskoj borbi protiv Tysona Furyja, u kojoj je Kamerunac oduševio svijet iako je poražen sudijskom odlukom.

Tu je borbu Ngannou i naplatio najbolje u svojoj cijeloj karijeri, a Nicksick je u posljednjem intervjuu za MMA Junkie otrio da je i njega bogato počastio.

"To je bio najveći iznos novca koji sam ikada dobio od nekog borca. Bilo je nevjerovatno. Dobio sam puno više nego što sam očekivao. Naravno, Francis se uvijek jako dobro brinuo za mene, ali ovo me je oborilo s nogu. Kada sam tog jutra otvorio svoj račun, rasplakao sam se. To je istina. Doveo me do suza jer mi je time promijenio život. Ne samo profesionalno, nego i financijski", rekao je Nicksick, ali nije otkrio o kojem je iznosu konkretno riječ.

No, jasno je da se radi o jako velikoj cifri budući da je Ngannou od meča s Furyjem zaradio više od 10 miliona eura, što je i do 15 puta više od onog koliko je naplaćivao borbe u UFC-u.

Očito je dobar dio tog novca podijelio treneru i ostalom osoblju koje mu pomaže u karijeri.

"Dopustio mi je finansijsku slobodu da mogu uživati u ulozi trenera. Uživam biti otac i muž, pomogao nam je i kupiti novi auto. Puno se stvari promijenilo otkako se Francis prebacio na boks, odlično se brine za svoj tim. Voli nas sve, a to i pokazuje", zaključio je Nicksick.

Još uvijek nije poznato gdje će Ngannou raditi sljedeću borbu. On ima aktivan ugovor s MMA organizacijom PFL za koju još nije debitovao, ali zbog cijele priče s novcem, o kojoj smo već pisali, svi očekuju da se opet okuša u boksu.