Podvukao crtu
21

Neposlušni Ruiz ostao bez trenera: Žao mi je što nikoga nisam slušao i bio ozbiljan

K. H.
Andy Ruiz (Foto: AFP)
Andy Ruiz (Foto: AFP)
Meksički bokser Andy Ruiz (30) završio je saradnju s trenerom Mannyjem Roblesom, a na kraju su obojica istakla zahvalnost zbog velikog uspjeha kojeg su sredinom 2019. godine ostvarili kada je postao prvak u WBA, WBO i IBF kategoriji.
Ruiz je postao prvi bokser koji je nanio poraz Joshui u profesionalnoj karijeri, ali je titule brzo izgubio s obzirom na to da u revanšu u Saudijskoj Arabiji poražen od Britanca početkom decembra prošle godine.

Ruiz je nakon borbe tvrdio da je sam kriv za poraz od Joshue i nijednog trenutka nije pokušao pronaći alibi u bilo kojim drugim stvarima, osim u svom načinu treniranja i spremanja za borbu.

"Jesam, izgubio sam, ali vjerujte, bio sam i previše dobar s obzirom na način na koji sam se pripremao za borbu. Poražen sam na bodove od protivnika kakav je Joshua, a sada mi je žao što čitavu tu priču nisam shvatio ozbiljnije. Svi su vidjeli da sam izgubio na čvrstini, a dobio na težini, a razlog je samo u tome što sam previše jeo. Trenirao sam ja, nije to upitno, ali sam se previše zabavljao, slavio i putovao od Kalifornije do Meksika. Jeo sam sve što mi se našlo na putu", kazao je Ruiz.

Njegov menadžer kazao je da niko nije mogao utjecati na Ruiza da se maksimalno posveti treningu bez obzira što su ga stalno savjetovali i on, ali i njegova porodica.

"Vidio sam šta se događa i znao sam kakav će biti u revanšu, svi smo mu to govorili, čak i njegov otac koji mu je menadžer, ali bilo je uzalud. Moralo je završiti porazom, ali nakon meča je pokazao o kakvom čovjeku je riječ jer je punu odgovornost preuzeo na sebe. Nije bio ogorčen niti je tražio potrebu za drugim alibijem, krivio je samo sebe. Ja mu na kraju moram biti zahvalan zbog svega što smo zajedno prošli i jer je sa mnom postao prvak svijeta. Naš uspjeh vidim kao priliku da postanem dio historije, a to mi je dao niko drugi do samo Andy. Hvala njemu i njegovom ocu što sam imao priliku trenirati bokserskog prvaka svijeta iz Meksika. Ne radimo zajedno, ali ostajemo prijatelji, a ja njegov navijač", kazao je Manny Robles.

U posljednje vrijeme sve glasnije se priča o borbi između Ruiza i Dilliana Whyta, a ovaj meč sigurno bi privukao puno pažnje i mogao bi vratiti Ruiza u sami vrh boksa.