Upisala 23. pobjedu
54

Najveća MMA borkinja u historiji Amanda Nunes završila karijeru u velikom stilu kao dvostruka prvakinja

E. B.
Amanda Nunes ostavlja rukavice i dva pojasa (Foto: Screenshot)
Amanda Nunes ostavlja rukavice i dva pojasa (Foto: Screenshot)
Najveća MMA borkinja u historiji Amanda Nunes je danas završila karijeru u velikom stilu kao dvostruka prvakinja UFC-a.

Tridesetpetogodišnja Brazilka je danas u 28. MMA borbi u karijeri upisala 23. pobjedu i to na najubjedljiviji način do sada - tokom pet rundi protiv Irene Aldane je uputila više od 140 značajnih udaraca i za čak 20 nadmašila svoj dosadašnji rekord.

Nakon što je odbranila titulu UFC prvakinje u bantam kategoriji, u oktagon je unijela i pojas u lakoj kategoriji, spustila ih na pod zajedno s rukavicama i objavila zvaničan završetak karijere.

U proteklih deset godina upisala je samo dva poraza, a pobijedila je sva najveća imena u lakoj i bantam kategoriji na svijetu - Cris Cyborg, Mieshu Tate, Holly Holm, Julianu Penu, Raquel Pennington, po dva puta Valentinu Ševčenko i Germaine de Randamie, a svi posebno pamte jednu borbu iz 2016. godine.
Tog 30. decembra 2016. godine je prvi put branila titulu u bantam kategoriji, a protivnica joj je bila tadašnja najveća MMA zvijezda Ronda Rousey. Nunes je bila spktakularna i nokautirala je za samo 48 sekundi, a Rousey je nakon tog poraza završila karijeru.

Nunes je istakla kako je poslušala savjet legendarnog sunarodnjaka Andersona Silve da treba otići na vrhuncu, a otišla je u zasluženu penziju kao najveća MMA borkinja u historiji.