Uoči borbe
137

'Najstrašniji čovjek na svijetu' tvrdi da je Iranski Hulk fotošopiran i da nije tako veliki

H. H.
Martyn Ford i Sajad Gharibi (Foto: Instagram)
Martyn Ford i Sajad Gharibi (Foto: Instagram)
Britanski bodybuilder Martyn Ford (33) borit će se 30. aprila protiv iranskog dizača tegova Sajada Gharibija (29) u londonskoj O2 Areni, a takozvani "najstrašniji čovjek na svijetu" smatra da je njegov rival koji nosi nadimak Iranski Hulk suparnik fotošopiran i da nije tako velik kao što sugerišu fotografije.

Dva metra visok i 150 kilograma težak Ford je popularni britanski glumac, bodybuilder i lični trener koji ima više od tri miliona pratitelja na Instagramu, te nosi nadimak "najstrašniji čovjek na svijetu".

S druge strane, Gharibi je dizač tegova težak 180 kilograma, a baš kao i Ford ima vojsku obožavatelja na društvenim mrežama i nosi nadimak Iranski Hulk.

Njih dvojica su imali sučeljavanje u Dubaiju krajem prošlog mjeseca, a Iranac je lošije prošao nakon što ga je Ford žestoko udario u prsa i nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv okršaj.

"Nije bio ono što sam očekivao. Mislim da je jednostavno zavarao svijet fotošopom. Vidjeti ga u stvarnom životu nije toliko impresivno kao vidjeti ga na fotografijama", rekao je Ford za Daily Star.

Dvojac će se boriti četiri runde po dvije minute, a vrijedi istaći da ni Ford i Gharibi dosad nisu imali iskustva u borilačkim sportovima.

Međutim, obojica su veliki zaljubljenici u teretanu te izgledaju zastrašujuće, što se često možemo uvjeriti fotografijama koje objavljuju na društvenim mrežama.