Bez oproštajnog meča
0

Najomiljeniji hrvatski borac Satoshi Ishii završio karijeru, odlučio je postati cvjećar

E. B.
Satoshi Ishii (Foto: Instagram)
Satoshi Ishii (Foto: Instagram)
Najomiljeniji hrvatski borac Satoshi Ishii (37) je šokirao javnost objavom da je završio karijeru u borilačkim sportovima.

Ishii je rođen u Japanu, ali se 2019. godine odrekao japanskog državljanstva i dobio hrvatsku domovnicu, a u 39 MMA borbi je upisao 25 pobjeda, 13 poraza i jedan remi.

Ishii se proslavio u džudu, a na Olimpijskim igrama u Pekingu je osvojio zlato u teškoj kategoriji.

Ubrzo nakon toga odlučio je potražiti sreću u MMA-u, a nakon što ga je Mirko Filipović dva puta nokautirao u razmaku od samo četiri mjeseca 2014. godine postao je najbolji prijatelj s najvećim MMA borcem Balkana u historiji i posljednjih godina je trenirao s Cro Copom.

Simpatični borac se povukao tiho i bez oproštajnog meča, te će mu tako kao posljednja borba biti upisan poraz odlukom sudija od Danila Marquesa 18. augusta 2023. godine.

Kako je istakao, već zna i šta će raditi u budućnosti.

"Želim živjeti u Fukuoki i raditi pola radnog vremena. To ću i učiniti. Fukuoka je najbolje mjesto za život. Razmišljam da se zaposlim u cvjećari, ali želim nešto vratiti svijetu džuda i podučavati djecu", poručio je Ishii, čovjek koji je, bez ikakve sumnje, zbog svoje vesele naravi i velikog srca najomiljeniji MMA borac u Hrvatskoj.

Kao glavne razloge završetka karijere naveo je povrede, koje uključuju vrat, donji dio leđa i koljena, a dosta problema ima i s rebrima. Također, zarazio se i Herpes zosterom, čiji simptomi mogu biti prilično bolni.

U karijeri je ostvario nekoliko velikih pobjeda, a najzapaženije su one protiv Jeromea Le Bannera, Ikuhise Minowe, Jeffa Monsona, Philipa De Friesa i Heatha Herringa, dok je osim Cro Copa doživio poraze od još nekoliko velikana poput Fedora Emelianenka, Quintona Jacksona i Jirija Prochazke.