Mostar 2019.
17

Najbolji mladi bokseri Evrope se ovog vikenda u Mostaru bore za titulu najboljeg

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Bokserski klub Mostar ovog vikenda organizuje 15. izdanje međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2019. Jutros je u Studentskom hotelu održano vaganje i žrijebanje, a borbe su predviđene u dvorani u Sjevernom logoru te dvorani Osnovne škole Zalik.

U Mostar su došli mladi bokseri - reprezentativci Češke, Francuske, Grčke, Mađarske, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Rumunije te Bosne i Hercegovine, a Hamid Šemić, direktor Bokserskog kluba Mostar uvjerava nas da ćemo mnoge od ovih lica gledati na narednim Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima.

"Ovih 15 godina turnir je postao prepoznatljiv širom Evrope jer su prodefilovale skoro sve evropske reprezentacije i brojni budući veliki šampioni. Veoma smo zadovoljni odzivom reprezentacija, ukupno 11 sa 60 boksera juniorskog uzrasta", kazao nam je Šemić.

Dodaje kako će turnirom dominirati mladi bokseri iz Francuske, Mađarske i Češke, pravih bokserskih velesila, ali da se mnogo očekuje i od reprezentacija iz regije.

"Očekujemo kvalitetne i dinamične borbe jer od ovih 2001. i 2002. godišta se mnogo očekuje. Neki od ovih momaka već nastupaju za seniorske ekipe. Kroz naš turnir su prošli brojni budući evropski i svjetski prvaci, tako da i među ovom djecom ima velikih boraca", izjavio je Šemić.