Uoči borbe
11

Naguravanje i uvrede na sučeljavanju Wildera i Furyja: Pronašao sam te na kokainu

F. Z.
Revanš borba teške kategorije o kojoj svi pričaju između Tysona Furyja i Deontaya Wildera održat će se u noći između subote i nedjelje, a na sučeljavanju prije duela razmijenjene su teške riječi između boraca.

Prije početka konferencije za medije došlo je do naguravanja između dva borca i razmjene uvreda, ali nije to ništa neočekivano uoči borbe za titulu prvakva svijeta u teškoj kategoriji po WBC verziji.

"Ja sam te vratio, stavio sam ti hranu na stol i to radim po drugi put. Nemoj to da zaboraviš. Pronašao sam te na kokainu. Planirao si samoubistvo. Vratio sam te boksu na velikoj sceni. Rehabilitovao sam te", rekao je Wilder, a Fury nije ostao dužan.

"Priča gluposti kada kaže da je on meni dao priliku. Ja sam njemu donio najveću zaradu u životu. Doveo sam ga u Las Vegas i ovo je način da mi se zahvali. Ima mnogo poštovanja za nekoga ko mu je donio milione. Poslat ću ga u trajnu penziju, neka se ne brine za to. Ovo je njegova velika predstava, a ispod toga je nervozan. Osjećam kako mu srce lupa, prestravljen je i svjestan da će biti nokautiran", rekao je Fury.

Borba između Wildera i Furyja na rasporedu je u noći između subote i nedjelje. Prvi put rukavice su ukrstili u decembru 2018. godine, ali nije bilo pobjednika.