Potvrdio kvalitet
159

Načelnik Muzur ugostio bronzanog s EP, Bostandžić Ilidžance navikao na medalje

N. K.
Nermin Muzur i Anes Bostandžić
Nermin Muzur i Anes Bostandžić
Mladi ilidžanski karatista Anes Bostandžić još jednom potvrdio je svoj kvalitet i odličnu formu nakon što se na Evropskom prvenstvu koje je održano u Zadru okitio bronzanom medaljom.
Za Bostandžića je ovo bio tek drugi nastup na seniorskom prvenstvu u karijeri, a na prethodnom šampionatu Starog kontinenta bio je deveti.

Ovoga puta na Ilidžu je stigla evropska bronza.

"Osim što je sjajan sportista, što potvrđuju vrhunski rezultati na međunarodnom nivou, naš Anes je sasvim sigurno neko ko može biti uzor svima, ne samo mlađim, nego i starijim", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te dodao:

"Predan i marljiv rad, kao i odricanje uvijek se isplate i budu nagrađeni. Zbog toga sam izuzetno sretan što smo i ovoga puta u prilici da nagradimo Anesa i njegove rezultate, a nadam se da će ovo biti motiv za njega ali i za druge ilidžanske sportiste da treniraju još više kako bi dosegnuli i ostvarili rezultate poput Anesove bronzane medalje s Evropskog prvenstva."

Poslije najboljeg rezultata u dosadašnjoj karijeri reprezentativac naše zemlje Bostandžić se zahvalio načelniku Muzuru i Općini Ilidža na podršci, ali i rekao da je put do trećeg mjesta u Evropi bio sve osim lagan.

"Nakon izuzetno teških mečeva i protivnika uspio sam na našu Ilidžu donijeti bronzu. Sretan sam zbog ovog postignuća, ali na ovom neću stati. Vjerujem da ću uz maksimalan trud kroz izvjesno vrijeme u posjetu stići i sa zlatnom medaljom", poručio je Bostandžić.