U Sarajevu
1

Na bokserskom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan" za najboljeg borca proglašen Michael McDonagh

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Uz učešće 50 takmičara iz 12 zemalja, danas je u Sarajevu završen 15. memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan".

U Domu mladih dvodnevni turnir koji je međunarodnog karaktera i uvršten je u međunarodni bokserski kalendar EUBC organizirao je Bokserski klub "Zlatni ljiljani".

U izboru stručnog žirija za najboljeg boksera turnira izabran je englez Michael McDonagh. Najbolji tehničar bio je Vasile Usturoi ii Belgije, a najborbeniji par bili su Ruben Veciunca iz Belgije i Škotlanđanin John Docherty.

Za uspješnu organizaciju turnira, a povodom 25 godina rada uručena je nagrada bokserskom klubu "Zlatni ljiljani" koju je primio Adnan Pašić.

Tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države.

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položila je cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije. Povodom održavanja Međunarodnog bokserskog turnira u Domu Oružanih snaga BiH postavljena je i izložba fotografija koja pokazuje doprinos i ulogu Mustafe Hajrulahovića Talijana u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu.