|

Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u džudou

Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u džudou
33
D. B.
23.9.2019. u 13:04
0
komentara
33

dijeljenja
Mustafa Hebib osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u džudou
U Budvi u Crnoj Gori održano je Balkansko prvenstvo za kadete, a bh. predstavnik Mustafa Hebib je osvojio bronzanu medalju.
U Budvi su Balkanskom prvenstvu održanom 21. i 22. septembra učestvovali predstavnici deset zemalja koje su u sklopu Balkanske džudo asocijacije, a to su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Makedonija, Rumunija, Turska i Srbija.

Reprenzetativac Mustafa Hebib i Karim Hebib, predsjednik ON1 kluba i trener mladog takmičara, bili su predstavnici kluba koji su u sklopu reprezentacije BiH učestvovali na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

U kategoriji do 73 kg Mustafa Hebib je osvojio bronzanu medalju i nakon osvojenog naslova državnog prvaka Bosne i Hercegovine u ovoj godini na najbolji način potvrdio kvalitet i reprenzetativni status.

"ON1 Judo klub nastavlja sa svojim aktivnostima, sistemom rada te sprovođenjem plana i programa za ovu godinu. Nakon uspjeha na turnirima u zemlji i inostranstvu te uspjeha na Federalnom prvenstvu gdje je klub bio najuspješniji po broju osvojenih medalja, a zatim osvojenom naslovu najuspješnije ženske ekipe Bosne i Hercegovine u kategoriji takmičarki do 15 godina. Uz to je osvojen i naslov treće najuspješnije muške kadetske ekipe 2019 u Bosni i Hercegovini, više pojedinačnih naslova prvaka države te srebrenih i bronzanih odličja s državnih prvenstava Bosne i Hercegovine u 2019 godini u više uzrasnih kategorija. Već ranije osvojena je i balkanska medalja u Skoplju ove godine te ova balkanska bronza najbolji su odgovor na sve", saopćeno je iz kluba.

U radu i razvoju kluba te postizanju sportskih uspjeha svoj značajan doprinos daje uprava kluba na čelu koje je direktor Adnan Hadžić.

Resorna ministarstva za sport MCP BiH, i Ministarstvo kulture i sporta KS, prijatelji i sponzori prate naš rad i doprinose unapređenju i razvoju kluba a time i doprinose jačanju bosanskohercegovačke džudo reprezentacije i razvoju sporta u općem", dodaje se u saoćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.