Dugo se dvoumila
40

Mostarka Ivana Petrović ulazi u UFC, konačno je odlučila koju će zemlju predstavljati

S. G.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ivana Petrović iz Mostara borit će se sutra sa Luanom Carolinom u sklopu UFC Fight Nighta u Las Vegasu, a njeno ime će, nakon dugo dvoumljena, ipak biti stavljeno pod zastavu Norveške.
Sa porodicom se kao trogodišnjakinja vratila u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u svoj Mostar, gdje je provela veliki dio života.

Prije devet godina preselila se u Norvešku, zemlju u kojoj je stasala u sjajnog borca i koja joj je pružila sve potrebne uslove. Upravo je to bio razlog njene odluke da predstavlja boje ove zemlje.

"Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Morala sam međutim odabrati jednu zastavu i odabrala sam Norvešku jer živim i treniram ovdje.

Cijeli Balkan i Norveška su uz mene. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja se bori u UFC-u i to mnogo znači. Dobijam dosta poruka podrške", poručuje Ivana.

U UFC stiže kao neprikosnovena prvakinja ARES-a u takozvanoj "muha kategoriji" gdje je godinama dominirala, a u istom ritmu želi nastaviti i na najvećoj sceni.

U karijeri je odradila šest borbi na kojima je upisala isto toliko pobjeda. Tri borbe je uzela nokautom, dvije predajom i jednu odlukom sudija.

Borba protiv Brazilke Luane Caroline će biti održana sutra oko 22:30 sati po centralnoevropskom vremenu.