Prva UFC borkinja iz BiH
51

Mostarka Ivana Petrović neslavno debitovala u UFC-u porazom od Brazilke

D. P.
Carolina pobijedila jednoglasnom odlukom sudija (Foto: Screenshot)
Carolina pobijedila jednoglasnom odlukom sudija (Foto: Screenshot)
Mostarka Ivana Petrović (28), prva profesionalna borkinja iz Bosne i Hercegovine koja je debitovala u UFC-u, u najjačoj promociji startala je porazom od Brazilke Luane Carolina.
Petrović, za koju se dugo nagađalo koju će zemlju predstavljati, na kraju se odlučila za Norvešku, u kojoj živi i radi od 19. godine nakon što je preselila iz Mostara.

U borbi održanoj sinoć, Petrović je poražena od iskusne Brazilke jednoglasnom odlukom sudija, s tri puta po 29:28. Tako je Carolina došla do omjera 4:3 u profesionalnoj UFC karijeri, dok Petrović karijeru počinje porazom.

[TWITTER]1675251510194712576[/TWITTER]

Ipak, za Mostarku ima vremena pošto je do UFC-a stigla u veoma kratkom periodu. Manje od dvije godine profesionalne karijere trebalo joj je da ispiše historiju i postane prva balkanska borkinja u UFC-u.

Do UFC-a je došla nakon što je u francuskoj kategoriji ARES, u muha kategoriji, osvojila i odbranila pojas.

Podsjetimo, veliku pažnju privukao je izbor države koju će predstavljati. Petrović se rodila u Njemačkoj, odrasla je u Mostaru i porijeklom je iz BiH, nebrojeno puta poručila je da je Hrvatica, a trenutno živi i radi u Norveškoj. Upravo je posljednju nabrojanu zemlju odlučila izdvojiti i boriti se pod njenom zastavom.