Iskoristila vještine
11

MMA legenda Tara LaRosa obuzdala agresivnu ženu na američkom Danu veterana

N. K.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Američka MMA prvakinja Tara LaRosa iskoristila je svoje borbene vještine kako bi obuzdala ljevičarsku aktivistkinju koja je navodno napala ljude tokom okupljanja za Dan veterana.

Okupljeni su u nedjelju u Sjevernom Portlandu mahali zastavama u čast Dana veterana kada im je prišla nepoznata žena započinjući prepirku koja je brzo eskalirala u fizički obračun.

MMA prvakinja LaRosa, koja je bila dio grupe koja je mahala zastavama, iskoristila je svoju profesionalnu borbenu tehniku kako bi obuzdala frustriranu ženu.

Kako se sukob rasplamsao, LaRosa je srušila ljutu demonstrantkinju na zemlju pokušavajući spriječiti da sukob dalje ne eskalira.

U videu koji je podijeljen na društvenim mrežama, LaRosa se vidi kako sjedi na ženi govoreći joj da se opusti i prestane boriti. Potom se čuje kako žena govori LaRosi da siđe s nje, insistirajući da ne može disati.

[TWITTER]1193670317341839361[/TWITTER]

"Ti divljaš u gradu u kojem živim", može se čuti kako kaže, dodajući kako je ona "profesorica", izraz kojim se označavaju oni koji mrze Ameriku.

Prema policiji, niko nije uhapšen tokom incidenta, pri čemu su prikupljeni svi detalji svađe.

"Postoje sukobljene verzije događaja pa prikupljamo sve podatke i prosljeđujemo ih okružnom tužitelju", rekao je policijski narednik Kevin Allen.

Bivšu svjetsku prvakinju LaRosa (41) mnogi smatraju pionirom ženskog MMA-a, a bila je ženska prvakinja BodogFighta u bantam kategoriji. Također, borila se u Invictovoj promociji i na Ultimate Fighteru.