Borilačka manifestacija
69

MMA je sve popularniji u BiH, "Sarajevo Fighting Challange" zakazan za 17. februar

N. K.
Borilački sportovi uživaju veliku popularnost u Bosni i Hercegovini, a potvrda tome su i brojna takmičenja koja su zakazana širom naše zemlje.

Posljednjih godina u velikoj je ekspanziji MMA (Mixed Martial Arts). To je moderan borilački sport koji je moćna kombinacija mnogih borbenih stilova (boks, tajlandski boks, hrvanje, brazilska jiu-jutsa, džudo).

Tako će glavni grad BiH biti domaćin borilačke manifestacije "Sarajevo Fighting Challange" koja je zakazana za 17. februar.

"Drago nam je što možemo pozvati publiku na treći po redu amaterski MMA event 'Sarajevo Fighting Challange' - SFC 3! Kao prva organizacija u Bosni i Hercegovini posvećena isključivo amaterskom MMA sportu, želimo promovirati i proširiti ovu vrstu sporta širom zemlje. Naš turnir je internacionalnog karaktera, a do sada smo uspješno organizirali jedan internacionalni i jedan posvećen isključivo borcima iz Bosne i Hercegovine", rekao je jedan od organizatora SFC 3 Damir Kulović te dodao:

"Ovaj odlični sportski događaj bit će održan u dvorani 'Srce' u Buća Potoku s početkom u 12:00 sati. Iza manifestacije stoji ekipa mladih ljudi kojoj posebno znači podrška sponzora NLB Banke, ASA banke, zaštitarske agencije 'BH Sigurnost', BH Telecoma, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Nadamo se da će što veći broj ljubitelja 17. februara doći i uživati na borbama na 'Sarajevo Fighting Challangeu'."