Taekwondo
398

Mladi takmičari Novog Grada osvojili šest medalja na takmičenju u Češkoj

Klix.ba
Tokom ovog vikenda selekcija Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo je učestvovala na tradicionalnom turniru u češkom Pelhrimovu.

Predstavnici Novog Grada su u konkurenciji od preko 300 takmičara, koji su dolazili iz 14 država, ostvarili izuzetan uspjeh osvajajući šest medalja i to jedno zlato, dva srebra i tri bronzane medalje.

Jedinu zlatnu medalju, osvojio je Elez Memišević u konkurenciji mlađih kadeta preko 40 kg, srebrene su bile Džejna Hamzić u konkurenciji kadetkinja do 37 kg i Esma Bahtanović u kategoriji mlađih kadetkinja do 33 kg, a bronzanim medaljama su se zadovoljili, Muhamed Đonko i Omer Ramić u konkurenciji kadeta do 53 kg i Arnela Murguz u konkurenciji mlađih kadetkinja do 39 kg.

Selekcija Novog Grada je bila jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom tradicionalnom takmičenju.

"Naši takmičari su ostvarili sto postotni učinak osvojivši šest medalja na ovom takmičenju. Veoma raznolika konkurencija i broj država učesnica u poređenju sa uspjehom dosta govori o kvaliteti naših mladih takmičara. Ovo je predzadnji nastup naših takmičara za ovu godinu, a ostalo je još takmičenje, koje se izvodi u našoj organizaciji, Sarajevo Open 2018 – Kup Novog Grada Sarajevo, gdje očekujemo učešće od oko 800 takmičara iz 12 država", izjavio je trener Belmir Berberović.