Strašna tragedija
33

Uznemirujuće / Mladi MMA borac preminuo tokom borbe, primio je udarac u stomak

D. P.
Ahunov je preminuo tokom borbe (Foto: Screenshot)
Ahunov je preminuo tokom borbe (Foto: Screenshot)
Talentovani kazahstanski MMA borac Kanat Ahunov (17) preminuo je tokom borbe u okviru nacionalnog prvenstva u svojoj zemlji.

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Kazahstana za djecu, mlade i seniore u organizaciji Nomad MMA, a čitav događaj ostao je u sjeni tragične smrti mladog borca.

Ahunov je preminuo tokom borbe nakon udarca u stomak, ali još uvijek nije poznato da li je udarac prouzrokovao smrt jer se čini da je nekoliko trenutaka ranije počeo gubiti svijest. Naložena je sudsko-medicinska obdukcija.

Osoblje sportskog kompleksa pokušalo je pomoći mladiću, ali mu spasa nije bilo i preminuo je u dvorani. Borba je održana 31. marta u sportskom kompleksu Batyr.

"S dubokom tugom javljamo da je preminuo jedan od sudionika Nomad MMA prvenstva. Prvu pomoć pružilo mu je medicinsko osoblje, na mjesto događaja stigla je i hitna pomoć, ali mladiću nije bilo spasa", naveli su iz Nomad MMA organizacije.

Dodali su i kako je prije početka turnira njegov trener pokazao medicinsku potvrdu kojom se potvrđuje spremnost takmičara za nastup na turniru.

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak, a ukoliko ga želite vidjeti, to možete učiniti ovdje.

Inače, Nomad MMA je kazahstanski stil mješovitih borilačkih vještina u kojima se borci takmiče u punom kontaktu, koristeći udarne tehnike rukama i nogama, kao i hrvačke tehnike. Na turniru je sudjelovalo više od 300 sportaša.