Veliki okršaj
425

Miočić srušio Ngannoua i rekordni treći put odbranio titulu u UFC-u

Piše: O. T.
(Foto: AFP)
Stipe Miočić uspio je po treći put uzastopno odbraniti naslov u teškoj kategoriji UFC-a nakon što je sudijskom odlukom poslije pet rundi borbe savladao Francisa Ngannoua.

Sudije su nakon pet rundi donijele jednoglasnu odluku da je Miočić zasluženo slavio. Američki borac hrvatskog porijekla dobio je tri ocjene po 50:44 u svoju korist.

Niko u historiji teške kategorije UFC-a prije Miočića nije uspio ostvariti ovakav rezultat, a to je odbrana naslova tri puta. Miočić je uspio, ne samo tri puta odbraniti naslov, nego to učiniti uzastopno.

Miočić i Ngannou su meč dočekali s podatkom koji kaže da nijedan od njih svoje protivnike nije ostavljao "u igri" duže od dvije runde. Oni su, dakle, svoje pobjede ostvarivali u prvoj ili drugoj rundi. Stoga, bilo je jasno da će ovaj meč vjerovatno donijeti nešto drugačije, a to se i desilo.

Miočić sada ima šest uzastopnih pobjeda i ukupan omjer 18-2 u profesionalnoj karijeri. U prethodna dva nastupa u kojima je branio titulu, svladao je Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa, a prije toga je pojas osvojio pobijedivši Fabricija Werduma.

Ngannou ima omjer 11-2 u profesionalnoj karijeri, a ovo je njegov prvi poraz u UFC-u gdje je ranije skupio šest pobjeda u šest mečeva.

U ovom meču Miočić je čak 200 puta pogodio protivnika, dok je Ngannou skupio tek 33 uspješna udarca. Takve brojke dovoljno govore o dominaciji Miočića u ovom meču.