Očekuje nas spektakl
9

Miočić potvrdio borbu s Cormierom: Završni čin trilogije za titulu UFC prvaka

N. K.
Detalj s prošle borbe (Bleacher Report MMA)
Detalj s prošle borbe (Bleacher Report MMA)
Američki MMA borac hrvatskih korijena i teškaški prvak UFC-a Stipe Miočić objavom na Twitteru potvrdio je da doći do trilogije s Danielom Cormierom, kojeg je pobijedio u revanš meču u augustu prošle godine.

"Želim se boriti s DC-jem. To će se dogoditi i tačka. Dat ću mojim fanovima što žele. Moj menadžement radi na datumima s UFC-om. Trenutno radim što guverner DeWine savjetuje i radim u hitnim službama. Ne mogu kontrolisati globalnu pandemiju", napisao je Miočić.

UFC-ov prvak je prokomentarisao i izjavu UFC-ovog šefa Dane Whitea u nedavno razgovoru za Barstool Sports, kada je rekao da prvacima koji će odbijati borbe prijeti oduzimanje titula.

"Moj trener trenutno zakonski ne može otvoriti dvoranu. Ne držim se više od bilo koje druge osobe što se tiče onoga što mi je dopušteno. Ohio je pod mjerama do 29. maja. Te sekunde kad se dvorana otvori, pripreme počinju. Kratko i jasno. Nikad nisam nikog izbjegavao. Nikad nisam odbio borbu i nikad neću. Pojas broj šest uskoro stiže", dodao je uz emotikon koze (GOAT - engleski akronim za "najveći svih vremena").

Podsjetimo, UFC se vraća u noći sa subote na nedjelju, a glavni program predvodit će dvojica spektakularnih boraca Tony Ferguson i Justin Gaethje.