Napokon progovorio
35

Mike Tyson nakon dvije godine odgovorio Deontayu Wilderu

N. K.
Mike Tyson (Foto: Twitter)
Mike Tyson (Foto: Twitter)
Nekadašnji svjetski bokserski prvak Mike Tyson konačno je prokomentarisao izjavu Deontaya Wildera od prije dvije godine kada je rekao da bi prebio verziju legende iz 1986. godine.

"Isprebijao bih Tysona iz 1986. godine. Slušajte, moram biti realan. Znam da ljudi uvijek pričaju o staroj školi ili gledaju prema novoj, a zapravo nema te škole u kojoj ja nisam broj 1 na svijetu", rekao je Wilder početkom 2018. godine.

Međutim, Tyson je u razgovoru za BT Sports gospodski odgovorio na Wilderovu prognozu te se iz njegove izjave može zaključiti da nimalo ne zamjera aktuelnom WBC-ovom prvaku.

"Ne znam da li bi pobijedio Wildera da se takav meč dogodio. Sviđa mi se što on razmišlja na taj način. Zašto? Pa, upravo zato jer bih i ja tako razmišljao na njegovom mjestu. On mora tako razmišljati, on je svjetski prvak u teškoj kategoriji, a to je nešto vrlo posebno", rekao je Tyson.

Podsjetimo, već ovog vikenda održava se jedan od najiščekivanijih bokserskih revanša u kojem ćemo u ringu ponovo skupa vidjeti Wildera i njegovog izazivača Tysona Furyja.