Dobro raspoloženi
0

Mike Tyson i Jake Paul održali prvo sučeljavanje uoči spektakularne borbe

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Okršaj između YouTubera Jakea Paula i bivšeg apsolutnog teškaškog prvaka Mikea Tysona zvanično je zakazan za 20. juli u Teksasu, a sinoć je održana i prva konferencija za medije uoči ovog spektakla.

"Jake mi se stvarno sviđa. Međutim, kad je u ringu, mora se boriti kao da mu to o životu ovisi. Jer hoće. Mislim da ljudi koji su rekli da sam prestar žele biti ovdje. Jer niko drugi to ne može. Ko drugi to može? Ko drugi može tako iznenaditi sportski svijet? Niko drugi to ne može. Imate nas dvojicu i mi ćemo to napraviti. Mi smo prijatelji. Nema sumnje da smo prijatelji. Međutim, u ringu nećemo biti prijatelji. Tako je to", rekao je Tyson.

Paul je pohvalio Tysona što se toliko trudio da se ovaj meč dogodi te da je zatražio promjenu iz egzibicijskog u profesionalni meč, kako bi rezultat mogao biti upisan u njihove profesionalne omjere.

"Bio je raspoložen. Mislim da je ovo oduvijek želio. To je dugo očekivano. Prozivali smo jedno drugog godinama i konačno smo uspjeli, na Netflixu, najvećoj platformi na svijetu. Stvari se samo nastavljaju širiti i postajati bolje. Mike je to želio. Mike je želio da to bude profesionalni meč. Želi rat. To poštujem. Poštujem ga što je prihvatio ovu borbu, što se pojavio, pokušao mi stati na kraj. Jer to je ono što su svi ovi borci pokušavali napraviti, stati na kraj jednom YouTuberu, a ako Mike to može učiniti, onda je heroj. Znam da ću to moći izdržati. Rođeni sam teškaš. Za to sam rođen, da se popnem u ovu kategoriju, i pokazat ću Mikeu ko ima veću snagu. Jer me podcjenjuje. Mislim da me svi ostali podcjenjuju i vjerujem da ja jače udaram. Znam da će biti teško. Znam da ću se morati boriti kroz nevolje. Znam da bih čak mogao pasti na pod. Bojim se, nemojte me krivo shvatiti, ali nije riječ o strahu koji me zaustavlja. Riječ je o tome da idem unatoč strahu, i to je prava hrabrost", poručio je Paul.

Paul tokom pressice nije ni trepnuo pred najiskusnijim protivnikom s kojim se suočio tokom svoje mlade bokserske karijere, a Tyson je adresirao možda najveću zabrinutost, a to je njegova dob.

Naime, njegova posljednja profesionalna pobjeda dogodila se 2003. godine, a od 1996. godine nije držao nijedan veliki naslov te će kad stupi u ring s Paulom već proslaviti svoj 58. rođendan.