Borac iz Tuzle
321

Mesud Selimović: Očekuju me veliki izazovi, a manifestacija SF3 je jedna od jačih u regionu

Klix.ba
Mesud Selimović
Mesud Selimović
Mesud Selimović je jedan od najboljih bh. kickboxing boraca. Trenutno se priprema za borbu koja ga očekujue u julu u Poljskoj. Član Kluba borilačkih vještina "Flek Tom Cat" Tuzla i bh. reprezentativac napominje da svakodnevno trenira kako bi ostvario svoje ciljeve.

"Trenutno sam u fazi priprema za svjetske igre koje se održavaju u Poljskoj u periodu od 20. do 30. jula gdje ću nastupiti kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine. Odmah nakon toga čeka me manifestacija Sarajevo Fight 3 koja će se održati 10. augusta po prvi put u hotelu Hills. Uvjerio sam se da je to jedna od najjačih manifestacija u regionu"', podvlači Selimović.

Spektakl u Sarajevu bit će turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma, a učestvovat će takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačke, Švicarske, Češke Republike, Slovačke, Holandije i Turske. Selimović s nestrpljenjem očekuje ulazak u ring i s optimizmom gleda na nadolazeće okršaje.

"Poziv da učestvujem na SF3 dobio sam od organizatora Harisa Sipovića Sipe, čovjeka koji se trudi da na najbolji mogući način promoviše borce iz BiH. Kako ovdje kod nas, tako i u cijelom svijetu. Izuzetno sam mu zahvalan na tome", kazao je ovaj Tuzlak.

Napominje da će takmičenje u gradu na Miljacki biti neizvjesno.

"Moram da pohvalim odabir boraca. Zaista mislim da će publika u dvorani, a i oni koji budu posmatrali borbe putem TV ekrana, uživati u spektaklu", kaže Mesud.

Njegov trener je Salko Zildžić, čovjek koji daje maksimum po pitanju priprema i svega ostaloga.

"Ovo je ozbiljan sport, ne smije se raditi niti milimetar ispod maksimuma. Stoga je potrebno da imate dobrog trenera. Sa Zildžićem treniram i zadovoljan je mojim trenutnim stanjem. Tu je s nama i Isak Memišević koji je bio trener Zildžiću. Imamo vrhunsku ekipu za vrhunske rezultate", kaže Selimović.

Na kraju je istakao kako bi rezultat koji bi posebno izdvojio bio onaj kada je na turniru SF2 za jednu noć pobijedio tri protivnika i na kraju osvojio prvo mjesto.

"Moj cilj je da do kraja ove godine napadnem titulu profi prvaka svijeta ili Evrope", zaključio je Selimović.