U februaru
332

Merima Bašić pozvana na glavni turnir organizacije WKN nakon odličnog nastupa u Varni

Piše: D. B.
Merima Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Merima Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolja bh. kickbokserka Merima Bašić pozvana je na glavni turnir organizacije World Kickboxing Network (WKN), koji će se održati u februaru.

Merima je u petak navečer učestvovala na turniru Girl Power 4 održanom u Varni u Bugarskoj, u prvoj borbi je dominirala i pobijedila srbijansku predstavnicu Dragicu Jelisavac, a potom je u polufinalu uprkos odličnom nastupu odlukom sudija eliminisana, odnosno, pobjeda je pripala Čehinji Terezi Dvorakovoj koja je na kraju i osvojila turnir.

Međutim, zahvaljujući prikazanom kvalitetu, Bašić je dobila novi poziv WKN-a te će učestvovati na glavnom turniru u februaru.

"Jutros je stigla odlična vijest. Kao što sam i priželjkivala, dobila sam poziv organizatora da učestvujem na glavnom turniru u februaru 2018. godine. Sve smo se borile za kvalifikacije na tom prestižnom turniru, a pored predstavnica Češke i Danske, koje su se direktno kvalificirale, na osnovu pokazanih borbi na Girl Power 4 turniru, WKN se odlučio pozivati i mene. Ovaj poziv je velika čast", napisala je Bašić na društvenim mrežama.

Merimu 4. novembra očekuje nastup na WAKO Svjetskom prvenstvu u kickboksu koje se održava u Budimpešti.