"To je haram"
84

McGregor žestoko prozvao Nurmagomedove: Allahova sramota visi nad njihovim klanom

N. M.
(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)
Kontroverzni irski MMA borac Conor McGregor u nizu posljednjih objava na Twitteru žestoko je isprozivao porodicu Nurmagomedov jer je Khabibov rođak Usman nedavno pao na doping testu.

Usman Nurmagomedov se takmiči u organizaciji Bellator, a McGregor je komentarisao njegov pad na doping testu i istakao da su Dagestanci licemjeri najvišeg reda.

"Nisam bio nimalo iznenađen kad sam čuo da je jedan član tima Nurmagomedov pozitivan na steroide", napisao je McGregor, pa dodao: "Licemjeri najvišeg reda!".

Nije se tu popularni "Notorious" zaustavio pa je tako u sljedećoj objavi napisao: "Mozgovi veličine graška rođeni na steroidima", a onda otišao i korak dalje: "Steroidi su haram. Allahova sramota visi nad klanom Nurmagomedov. Varalice! Abdulmanap se okreće u grobu!", poručio je McGregor.

Usman Nurmagomedov je koristio lijekove na recept, ali to nije prijavio komisiji te je na kraju bio pozitivan na zabranjenu supstancu. Zbog svega je suspendovan na šest mjeseci i oduzet mu je pojas prvaka u lakoj kategoriji (do 70 kilograma).

Podsjećamo, okršaj Mcgregora i Khabiba Nurmagomedova jedan je od najvećih u historiji MMA sporta. Desio se 7. oktobra 2018. godine, a Dagestanac je tada nakon potpunog demoliranja u kavezu "završio" polugom "neck crank". u