Policija potvrdila
6

McGregor u Dublinu pretukao člana zloglasnog narkokartela

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Irski borac Conor McGregor potukao se proteklog vikenda u jednom pubu u Dublinu, a među trojicom muškaraca koje je pretukao bio je i član zloglasnog kartela Kinahana, najopasnije kriminalne grupe u ovoj državi.

Irska policija potvrdila je da se desila tučnjava u kojoj je učestvovao McGregor, a on je navodno brutalno pretukao trojicu muškaraca povezanih s narkokartelom Kinahan, što bi mu u budućnosti moglo napraviti velike probleme.

Ova kriminalna organizacija poznata je po nasilju, likvidacijama i poslovima s drogom, a navodno imaju veze i s ruskom i južnoameričkom mafijom. Narkokartel navodno raspolaže velikim bogatstvom, a njihov organizator Christy Kinahan skriven je u Dubaiju.

Iako još uvijek raspolažu neslužbenim informacijama, mediji u Irskoj i na Otoku pišu da je McGregor odmah pobjegao iz zemlje i da kartel od njega traži čak 900.000 eura kako bi se situacija smirila, što su bar za sada samo špekulacije.

Ovaj borac u potpunosti je nestao nakon tučnjave, a u posljednjoj aktivnosti preko društvenih mreža nije želio odati svoju lokaciju, što je samo proširilo špekulacije o problemima u kojima se Irac našao.