Želi revanš
27

McGregor tvrdi da bi sada pobijedio Mayweathera u boksu, stigao i ekspresan odgovor

E. B.
Detalj iz borbe u augustu 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Detalj iz borbe u augustu 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Iako će se za tri dana boriti u UFC-u protiv Donalda Cerronea, kontroverzni Conor McGregor već razmišlja o novom boks meču protiv Floyda Mayweathera.

Irac je dao intervju za ESPN u kojem je rekao kako želi revanš protiv jednog od najboljih boksera u historiji.

Podsjetimo, Mayweather ga je u meču održanom u augustu 2017. godine pobijedio tehničkim nokautom u desetoj rundi.

"Volio bih revanš protiv Floyda. Mislim da sam odradio fenomenalan posao u našem meču i želim revanš. Jedini razlog zbog kojeg sam izgubio je bio taj što sam bio pripremljen za protivnika koji će konstantno biti na zadnjoj nozi. Očekivao sam da će imati defanzivni stil. Kada se tako borio, ja sam ga prebijao, a onda je krenuo naprijed i iskoristio to što nisam bio na bokserskom nivou na kojem sam danas. Sada bih ga pobijedio, siguran sam u to", rekao je McGregor koji je dodao kako ne očekuje od Mayweathera da ispuni obećanje i bori se po MMA pravilima u revanšu.

"Floyd sigurno neće u MMA kavez sa mnom iako je to najavljivao. On je sam rekao da želi najprije da se borimo u boksu, a potom da se borimo u MMA. Ipak, svjestan sam da on to ne želi, a ja sam spreman ponovo u bokserski ring sa njim", rekao je McGregor.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Mayweatherovog štaba. Direktor Floydove promoterske kompanije Leonard Ellerbe je putem Twittera poslao poruku Conoru.

"Hej Conore, jesi li zaista siguran u to druže? Ti si svjestan da to možemo napraviti?", napisao je Ellerbe, što se može protumačiti kao znak da Mayweather nema ništa protiv ponovnog ulaska u ring i, naravno, uzimanja novih stotina miliona dolara.

Podsjetimo, od njihovog meča iz 2017. godine Mayweather je ukupno zaradio 275 miliona dolara, a McGregor 85 miliona.