Trijezan četiri mjeseca
117

McGregor: Ne znam zašto sam pio prije borbe s Habibom, imao sam neki otrov u sebi

F. Z.
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Conor McGregor vraća se u oktagon 18. januara kada će se boriti protiv Donalda Cerronea. Prva je to borba Irca u UFC-u od šestog oktobra 2018. godine i poraza od Habiba Nurmagomedova.

McGregor je u razgovoru za ESPN rekao kako je prije borbe s borcem iz Dagestana živio izuzetno neprofesionalno, te da je pio prije UFC-a 229.

"Prošlo je nekoliko mjeseci kako sam prestao piti. Tri - četiri mjeseca nisam pio. Prije borbe s Habibom sam pio, čak i u sedmici kada je borba bila na rasporedu. To nije nešto što sam inače radio. Imao sam neki otrov u sebi ili nešto slično. Ne znam zašto sam pio. Nisam živio na način na koji sam trebao. Ne vraćam se više na taj put. Sada sam u boljoj poziciji. Pravio sam greške i bio sam čovjek da ih priznam i ispravim. To je upravo ono što sam uradio. Možda nisam savršen, ali sa kvalitetnim snom i punim stomakom, jako sam blizu perfekcije", rekao je McGregor u intervjuu za ESPN.

Podsjetimo, McGregor i Nurmagomedov suočili su se 15-ak dana prije borbe, a Irac je na službenu konferenciju za medije došao s flašom viskija. Nurmagomedov je bio dominantan tokom borbe, a na kraju je pobijedio "gušenjem" u četvrtoj rundi.