Čeka se prava presuda
12

McGregor i Habib privremeno suspendovani, saslušanje 23. oktobra u Nevadi

Klix.ba
Detalj s meča između Habiba i McGregora (Foto: AFP)
Detalj s meča između Habiba i McGregora (Foto: AFP)
UFC borci Conor McGregor i Habib Nurmagomedov privremeno su suspendovani odlukom Sportske komisije Nevade, a kazna će trajati do saslušanja i izricanja kazne koje je zakazano za 23. oktobar.

Podsjećamo, Habib je porazio McGregora nakon što mu je Irac u četvrtoj rudni predao borbu, a tim je odbranio šampionski pojas u lakoj kategoriji. Nakon meča uslijedio je pravi haos u ringu s obzirom na to da je Habib izašao iz oktagona i nasrnuo na članove McGregorovog tima.

To je izazvalo razne komentare svjetske javnosti, a čelnici UFC-a odlučili su oduzeti honorar Habibu koji je ipak zadržao šampionski pojas.

Habib tvrdi da su ga McGregor i članovi njegovog tima mjesecima vrijeđali na vjerskoj osnovi, da su vrijeđali njegovu porodicu i državu te da je to razlog zbog kojeg je nakon borbe krenuo u obračun s Danisom.

Također, Habib je zaprijetio da će napustiti UFC ukoliko bude otpušten Zubair Tukhugov, član tima koji je optužen da je nakon meča napao McGregora.

Sportska komisija Nevade 23. oktobra će uzeti izjave aktera, a odmah nakon toga izreći će i konačne presude vezane za dešavanja prije, za vrijeme i nakon borbe stoljeća između Habiba i McGregora.